Зареждане

Преизбраха Красимир Инински за Президент на Българската федерация по бокс

Преизбраха Красимир Инински за Президент на Българската федерация по бокс
Публикувано на: Февруари 16, 2016 в 07:44 ч
Източник: БФБ
Красимир Инински бе преизбран с пълно единодушие за президент на Българската федерация по бокс с нов петгодишен мандат. Това стана днес на общо събрание на федерацията, провело се в сградата на Министерство на младежта и спорта, на което делегатите на всичките 82 боксови клуба от цялата страна гласуваха “за” кандидатурата на досегашния президент.

След преизбирането си президентът на БФБ Красимир Инински каза пред репортер на БТА:
 
“Първо искам да благодаря на българската общественост за пълното единодушие, което ми гласува. Най-отговорно заявявам пред всички мои гласоподаватели и пред моята общественост, че ще работя единствено за българския бокс и за неговия просперитет. За мен е изключително важно не да съм силен президент, а президент на силна федерация, която да ражда шампиони на световно ниво”.

Красимир Инински е роден на 18 юли 1973 година в София. Започва да тренира бокс в ДФС “Левски-Спартак” при Костадин Петков – Железото. Красимир Инински е петкратен шампион на България по бокс за мъже в категориите лека-полусредна и полусредна. Той е майстор на спорта, многократен победител в категорията си на международния турнир “Странджа”.

Като боксьор от българския национален отбор Красимир Инински участва на световното първенство през 1993 година в Тампере /Финландия/ и на европейското първенство през 1996 година във Вейле /Дания/.

Той е основател и дългогодишен директор на Професионалната боксова лига.

Красимир Инински е президент на БФ бокс от лятото на 2011 година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес