Зареждане

Преговорите между Кобрата и Джошуа удрят на камък

Преговорите между Кобрата и Джошуа удрят на камък
Публикувано на: Февруари 6, 2020 в 15:15 ч
Преговорите за мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за мач за световната титла по бокс в тежка категория на Международната боксова федерация за момента удрят на камък. Антъни Джошуа и промоутърът му Еди Хърн държат на всяка цена битката с Кобрата да се проведе на тяхна територия - в Лондон, съобщава btvnovinite.bg.

Според източници от двата щаба, Пулев настоява за неутрален терен, като приоритет за него и екипа му остава Истанбул. Според правилника на британската професионална боксова асоциация, всяка среща от подобен ранг на територията на Острова, задължително се обслужва от английски съдии. Малко известен факт, който обаче превръща Англия в най-неблагоприятното за Кобрата място.Датата на двубоя засега също води до разнобой. Джошуа предпочита да се боксира на 30-и май, Пулев не е съгласен, защото точно тогава има друго и събитие със световна значимост в спорта - финалът в Шампионската лига по футбол, който ще се играе в Истанбул.

В същото време, легендарният промоутър Боб Аръм, който представлява Кубрат, е убеден, че българинът ще нокаутира Джошуа и до една година ще се изправи в обединителен мач за всички пояси в тежка категория срещу друг негов клиент - Тайсън Фюри. Американецът е категоричен, че на 22 февруари Фюри ще отнеме от Дионтей Уайлдър титлата на Световния боксов съвет, след което ще срещне именно Кобрата.Джошуа и Пулев имат срок до 14 февруари да приключат успешно преговорите. Ако това не се случи, IBF вероятно ще организира таен търг за организатор на мача.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес