Зареждане

Петър Белберов ще направи своя дебют на професионалния ринг

Петър Белберов ще направи своя дебют на професионалния ринг
Публикувано на: Април 2, 2017 в 08:22 ч
 Източник: Агенция Фокус
Най-тежкият ни боксов национал Петър Белберов (+91 кг) ще направи своя дебют на професионалния ринг в WSB сериите на АИБА на 21 април. Той е получил покана да се присъедини към тима на British Lionhearts, който гостува на Morocco Atlas Lions в мач от петия кръг на Група В. Така Белберов ще стане съотборник на Радослав Панталеев, който вече има зад гърба си 4 победи от 4 мача за „британските лъвски сърца", съобщава Агенция Фокус.

В първия си мач в 5 рунда по 3 минути Петър Белберов ще се изправи срещу мароканеца Мохамед Аржауи, който спечели последния си мач от формата срещу състезаващия си за France Fighting Roosters хърватин Марин Миндолиевич. За късмет на Петър този двубой бе изгледан на живо от кубинския треньор на националите ни Хоел Солер Арате, който изведе Даниел Асенов (52 кг) до победа в дебюта му за френския тим.

Европейският шампион Асенов пък на 20 април ще боксира срещу тима на Italia Thunder. Интересна подробност е, че Симеон Чамов, Тинко Банабаков и Кристиан Димитров са включени в отбора от Мароко, а Айрин Исметов - в този на Англия. Така всички българи са в отбори от една и съща група и се конкурират за място на 1/4-финалите.

След тези мачове националният ни тим ще замине на лагер в Куба от 23 април до 15 май като част от подготовката за предстоящото европейско първенство в Украйна (16-24 юни) и световно в Германия в края на август.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес