Зареждане

Отново битки до полунощ на 'Странджа' 2019

Отново битки до полунощ на 'Странджа' 2019
Публикувано на: Февруари 9, 2019 в 07:40 ч
Източник: в-к Труд
Боевете на боксовия турнир „Странджа“ отново се очертава да продължат до полунощ. За 70-то юбилейно издание на надпреварата в зала „София“ (14-19 февруари) вече са заявени 330 състезатели от 42 страни. Подобен фурор имаше и преди 3 години, а след последния мач зрителите си тръгваха в малките часове на нощта.

Сега няма да е по-различно. Организаторите са решили и този път да не връщат отбори. От елита единствено Куба пропуска състезанието. А с първите си състави идват Русия, Турция, Узбекистан, Украйна, Англия, Китай, Тайван… Екзотиката също ще има. По един боксьор пристига от Сомалия, Панама, както и от Кувейт.

Националите ни имаха базов лагер на Белмекен, но от три дни са в зала „Диана“ за финалната си подготовка. Този път носителят на купа „Странджа“ за 2017-а Даниел Асенов-Тайсъна също ще се качи на ринга. През миналата година той пропусна надпреварата в последния момент, заради лека травма. А месец по-късно ликува с европейската титла при младежите до 22 години. Зрителите ще видят и настоящия носител на трофея Петър Белберов (над 91 кг).

За юбилейното издание на надпреварата организаторите са поканили всички, печелили „Странджа“ през годините. Сред тях са и четирима чужденци – Анатолий Торопов (СССР, 1971), Армандо Мартинес (Куба, 1982), Амир Хан (Великобритания, 2004) и Евгений Тишченко (Русия, 2016).
sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес