Зареждане

От щаба на Ломаченко обжалват резултата от битката с Хейни

От щаба на Ломаченко обжалват резултата от битката с Хейни
Публикувано на: Май 26, 2023 в 01:00 ч
Василий Ломаченко силно вярва, че е заслужил победата над Девин Хейни.

Миналият уикенд бе белязан от скандален боксов мач между Ломаченко и Хейни. Американският непобеден шампион спечели със съдийско решение, но това предизвика остри критики от боксови звезди и промоутъри. Почти всички са сигурни, че украинецът изглеждаше по-добре.

Отборът на Ломаченко реши да се бори за победата до самия край. Следващият "рунд" от тази битка ще се проведе в офисите. Егис Климас, който е мениджър на Ломаченко, изпрати писма до WBA, WBC, IBF и WBO, протестирайки срещу резултата от двубоя.

Климас поиска да събере специална съдийска комисия, която да прегледа битката, като отново преброи рундовете, спечелени от боксьорите. Освен това, дори ако обжалването е неуспешно, украинският отбор може да получи благоприятно решение.

Климас настоява Ломаченко да бъде направен задължителен претендент за всичките четири титли в лека категория, за да получи реванш. През последните 20 години непрекъснато се случват "ограбвания" от съдиите, които се оспорват с обжалвания. Но решенията на съдиите винаги се запазват.

Изглежда обжалването на отбора на Ломаченко няма да донесе желания резултат.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес