Зареждане

Официално: Джейк Пол срещу Андерсън Силва на 29 октомври

Официално: Джейк Пол срещу Андерсън Силва на 29 октомври
Публикувано на: Септември 6, 2022 в 22:30 ч
Андерсън Силва и Джейк Пол ще изправят един срещу друг в Гила Ривър Арена в Глендейл на 29 октомври 2022 г.

Джейк Пол стана известен в YouTube, а след това показа, че наистина може да се бие, пожеждавайки двама бивши бойци на UFC, включително шампиона Tyron Woodley, в три боксови двубоя миналата година.

Сега 25-годишният Пол идва отново в Аризона за боксов мач срещу бившата суперзвезда на UFC Андерсън Силва.

Битката ще се проведе на 29 октомври и ще бъде излъчена по Showtime Pay-Per-View. Пол (5-0, четири нокаута) има победи над Удли, бившия играч от НБА Нейт Робинсън и бившия ММА боец Бен Аскрен.

47-годишният Силва държи рекорда на UFC за най-дълго притежаване на титлата в историята на организацията - 2457 дни. Бразилецът с прякор "The Spider" има най-много последователни победи в UFC - 16 и най-много приключвания в битки за титлата на UFC - 9. В ММА той записа статистика 34-11 с, след което премина към бокса миналата година и победи бившия шампион в средна категория Хулио Сезар Чавес-младши със съдийско решение.



„Всеки експерт, от ММА до бокса, каза, че Джейк Пол няма да се бие с Андерсън Силва. Те казаха, че Джейк Пол се страхува от Андерсън Силва, че Джейк Пол ще загуби от Андерсън Силва“, каза Пол в изявление от Showtime. „Е, за всички невярващи, Джейк Пол ще се бие с Андерсън Силва.

За мен е чест да имам възможността да споделя ринга с най-великия страйкър на UFC на всички времена. В събота, 29 октомври, ще изляза смирено на ринга , докосвам ръкавици с жива легенда и давам всичко от себе си, за да унищожа „The Spider.“

Пол каза, че ще извърши и благотворителна дейност в района на Финикс чрез своята фондация Boxing Bullies.

Силва пък каза, че вярва, че "това ще бъде най-голямото бойно събитие за годината и наистина ще напише история в спорта завинаги."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес