Зареждане

Няма смисъл от Канело-Крауфорд, според Берланга

Няма смисъл от Канело-Крауфорд, според Берланга
Публикувано на: Февруари 21, 2024 в 20:15 ч
Едгар Берланга смята, че евентуален двубой между Саул "Канело" Алварес и Терънс Крауфорд е "безмислен".

Следващите съперници и на двамата бойци все още не са потвърдени - очаква се Алварес да се бие на 4 май; Кроуфорд продължава да се бори за реванш с Ерол Спенс - и продължават спекулациите, че Алварес, най-високопоставеният боксьор в света, може да се бие с Кроуфорд, най-добрият в света.

Фактът, че победата на Крауфорд над Спенс през юли 2023 г. го направи безспорен шампион в полусредна категория, е особено важен в контекста на това, че Алварес е безспорен шампион в своята категория. Крауфорд спечели първата си световна титла в лека категория; през 2019 г. значително по-големият Алварес спря Сергей Ковальов, за да спечели титлата на WBO. 

Когато Алварес, подобно на Берланга, беше промотиран от Matchroom, Берланга се спрягаше за един от бъдещите му съперници, но в събота американско-пуерториканецът се бие с 35-годишния Падрайг МакКрори в Caribe Orlando в Орландо, Флорида, съзнавайки, че дори в случай на победа Крауфорд има значително по-големи шансове да си осигури някога толкова немислимия двубой.


"Това е тотално безмислено", казва 26-годишният Берланга. "Това е несъответствие. Просто смятам, че психически Крауфорд има повече воля от предишния съперник на Алварес, Джермел Чарло, и има повече умения. "Канело" просто се опитва да го надвие със силата си, а и очевидно той е много по-голям боец. Така че, ако той тръгне по този път, то е поради простия факт, че Канело е по-големият. 

"Не се съмнявам в Крофорд, защото той е един от най-великите в света. Вероятно би могъл да се справи с това ако е достатъчно голям. Знам, че волята му е силна. Просто смятам, че ако той беше по-едър а Канело по-малък, тогава щеше да има смисъл. 

"Крауфорд е в топ три на бойците в света. В момента имаш Крофорд, "Танк" Гервонта Дейвис там, а Канело все още  постига страхотни резултати и има всички титли.

"Това е и игра на пари. Ще бъдат спечелени много пари. Двукратен безспорен шампион срещу безспорен шампион. Знаете ли какво искам да кажа? В тази битка ще има много пари. И за двамата това ще бъде битка за много пари."

След 64 двубоя 33-годишният Алварес показва признаци на спад. Друг от бившите му промоутъри, Оскар Де Ла Оя, постави под въпрос след победата му през май 2023 г. над Джон Райдър степента, в която той усеща последиците от едновременно дългата и успешна кариера, но Алварес наскоро говори за желанието си да продължи да се бие още пет години.

"Не мисля, че ще се бие още пет години", каза Берланга. "Мисля, че вероятно има още около две години. Може би три. Той вече е направил това, което трябва да направи в бокса. Той ще остане в историята като един от най-великите мексикански боксьори, живели някога. Ако се пенсионира утре, ще влезе в Залата на славата.

"Знаете ли какво е положението с Канело в момента? Той е на този етап - погледнете автобиографията на Канело. Той вече се е сражавал с много велики бойци. Той се биеше с Triple G Генади Головкин; той се биеше с Мигел Кото; той се биеше с Шейн Мозли; той се биеше с Флойд Мейуедър. Той се биеше с бойци от залата на славата и продължаваше да се качва в теглото и да побеждава тези момчета. 

"Не бих казал, че Канело скоро ще излезе  от спорта - в момента той е шефът - и в момента е на това стъпало на Мейуедър. Ако иска да се бие с човек, с когото може да го направи - трябва да уважавате това. Той си е платил дължимото, многократно. Може да прави каквото си поиска."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес