Зареждане

Нинджата без заплата, спрели му и тока

Нинджата без заплата, спрели му и тока
Публикувано на: Юни 19, 2010 в 13:00 ч

Без стотинка от федерацията се е подготвял бронзовияг медалист от европейското първенство по бокс в Москва Младен Манев

 

"Издържа ме семейството. От месеци в общежитието ми живея без ток. Федерацията ме изключи от националния, без да знам защо съм наказан. В отбора има пълна дискриминация към някои боксьори", това разкри пред медиите Манев, който е състезател на "Левски". Нинджата се оплака още, че нямал ток в стаята си и трябвало да си зарежда мобилния телефон при съседите..

 

Европейският вицешампион Тервел Пулев също тренирал без заплата и лагери, а под професионалното око на Борислав Бояджиев. 

 

 

От федерацията твърдят, че и възнаграждението на Малката Кобра е преведено, но твърди, че не е получил парите, които възлизат на 200 лв. месечно. Пулев и Манев трябва да получат премии от министерството в размер съответно на 10 000 лева и 8000 лв. 

 

След провелата се в четвъртък пресконференция на боксьорите от националния отбор на България, завърнали се от европейското първенство в Москва с два медала, последва светкавична реакцията от страна на председателя на СК "Левски" Стоян Хранов .

 

След среща с ръководството на боксовия клуб Хранов е платил електричеството в общежитието на "Герена", където живее бронзовия медалист Младен Манев. 

 

За да не разчита повече на спестяванията на родителите си, както съобщи младият боксьор, председателят на СК "Левски" го е наградил с еднократна премия от 1500 лв. Заедно с кмета на Тетевен Николай Павлов спортен клуб "Левски" ще организира специално честване на Младен Манев на 27 юни, неделя, на което той ще разкаже за пътя си към бронза в Москва на своите съграждани. В телефонен разговор Стоян Хранов благодари за гражданската позиция на екипа на Пресклуб "България" чрез организираната пресконференция, която е спомогнала да бъдат решени неволите на един достоен български спортист, защитил цветовете на родния трикольор с лични средства. 

Източник: Стандарт и novsport

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес