Зареждане

Намекват за оттегляне на Тайсън Фюри от бокса

Намекват за оттегляне на Тайсън Фюри от бокса
Публикувано на: Февруари 25, 2020 в 09:50 ч
Джон Фюри, бащата на шампиона на WBC, Тайсън Фюри, сподели че иска сина си да се оттегли от спорта.

Фюри записа победа в седмия рунд над Дионтей Уайлдър в Лас Вегас, след като преди това двамата стигнаха до спорно равенство през декември 2018-та.

31-годишният Фюри преди това победи Владимир Кличко през 2015-та, но освободи титлите, които спечели тогава, за да се бори с депресия и пристрастеност към наркотици.

Вижте също: Кой е по-луд от Тайсън Фюри? Баща му.

Той се завърна през 2018-та с гръм и трясък.

"Искам синът ми да се оттегли сега," сподели Джон Фюри.

"Той направи достатъчно. Битката за него беше тежка. Мисля, че вече не може да продължи. Спечели всяка професионална титла. Достатъчно. Няма какво повече да прави в бокса. Дал е всичко от себе си. Няма какво да доказва повече."

Фюри и преди е казвал, че сериозно си мисли да се оттегли от спорта, след като договорът му от три битки с Top Rank и ESPN изтече.

Остават още две битки от този договор и една от тях може би ще е реванш с Уайлдър, който е задействал клаузата за моментална битка.

Двубоят между двамата привлече вниманието и на президентът на САЩ, Доналд Тръмп, койот покани и двамата боксьори при него в Белия дом.

Може да видите в осмия епизод на подкаста за бойни изкуства MMA.BG Live как някои от топ ММА бойците и топ боксьорите на България виждат и анализират изминалата битка между Уайлдър и Фюри.

 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес