Най-големият сайт за бойни спортове

       

Над 160 състезатели от 40 клуба участват в държавното по бокс в Благоевград

Над 160 състезатели от 40 клуба участват в държавното по бокс в Благоевград
Публикувано на: Май 19, 2017 в 07:36 ч
Източник: novsport.com
Благоевград е домакин на дъжавното лично и отборно първенство по бокс за юноши, което е и кръг от надпреварата за купа "България". В шампионата участват 164 състезатели от около 40 клуба в страната, съобщи за БТА от името на организаторите и домакините отец Андон Шавулев - председател на боксовия клуб Пирин в Благоевград, на който е основател и където продължава да е и треньор, съобщава novsport.com.
 
"Сред тях са всички млади надежди на българския бокс, участват и състезатели на новообразувани клубове. Организацията на един шампионат не е лека работа, но пътеките вече са извървяни и необходимото е направено с подкрепата на община Благоевград, общинското предприятие "Спортни имоти" и доброжелателите на бокса от града", каза отец Шавулев.

Първенството в зала "Скаптопара" откри председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков. Благоевград за пореден път е домакин на сериозна спортна проява и това според него е признание за усилията на общината да създава условия за развитието на спорта в града. Той благодари на отец Шавулев, на представителите на боксов клуб "Пирин" и всички техни колеги в града за това, което правят за развитието на бокса. Това според Тасков е и причина Благоевград да получава домакинството на престижни спортни прояви като този държавен шампионат, след който тук скоро ще се състои още една боксова надпревара от по-висок ранг.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Тервел с по-добри показатели от Кобрата

Тервел с по-добри показатели от Кобрата
Тервел Пулев е с по-добри показатели от брат си Кубрат, сравнявайки старта на професионалните кариери на двамата.
Новини » декември 28, 2017 (0)
цялата новина

Тервел Пулев със седма победа на боксовия ринг

Тервел Пулев със седма победа на боксовия ринг
Тервел Пулев записа седмата си поредна победа в седмия си мач като професионалист.
Новини » декември 24, 2017 (2)
цялата новина
Мнения в Facebook