Зареждане

Мурат Гасиев прави дебют в тежката категория

Мурат Гасиев прави дебют в тежката категория
Публикувано на: Октомври 28, 2020 в 09:06 ч
Последният двубой на Мурат Гасиев бе в опита си да победи Александър Усик във финалите на световните боксови супер серии.

И всичко изглежда тръгна с главата надолу от този ден - 21 юли 2018.

Бившият шампион на WBA и IBF загуби със съдийско решение от Усик, контузи лявото си рамо, което имаше нужда от операция и след това отново го травмира, а по време на пандемията бе съден от Warriors Boxing и Ural Boxing Promotions заради нарушения в клаузи от договора им.
 

Сега обаче Гасиев отново се качва на ринга - 27 месеца по-късно - и ще направи дебюта си в тежката категория срещу 43-годишния Нури Сефери (41-9) тази събота в Сочи, Русия.

"Да бъда извън бокса в последните две години бе дълъг период, но съм развълнуван, че отново ще се върна на ринга," сподели Гасиев. "Подготвен съм за тежка битка. Нури Сефери е добър опонент. Правил съм спаринги с много боксьори от тежката категория и се чувствам комфортно. Знам, че в тежката нещата са различни, но съм готов да пробвам тази категория.

Телгото ми е комофртно. Чувствам се добре. Има добри бойци и шампиони - искам да се бия с всички от тях."

В действителност Гасиев е правил тежки спаринги с Владимир Кличко, Дионтей Уайлдър и Крис Ареола, така че може да се каже че е опитал от каймака в тежката.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес