Зареждане

Ломаченко разкри най-добрите 5-ма в лека категория

Ломаченко разкри най-добрите 5-ма в лека категория
Публикувано на: Октомври 14, 2022 в 00:00 ч
Бившият световен шампион в три тегловни категории Василий Ломаченко сподели кои смята за най-добрите 5-ма в лека категория на бокса.

Ломаченко избра да не слага себе си в 5-цата с най-добрите. 34-годишната звезда от Украйна е един от най-успешните аматьори на всички времена, притежаващ рекорд от 396 победи и 1 загуба, като за тази загуба си отмъщава два пъти.

Състезавайки се в категория перо и лека категория, той спечели сребърен медал на Световното първенство през 2007 година. Злато на Европейското първенство през 2008 година. Злато на Олимпийските игри през 2008 г. и 2012 г. и злато на Световното първенство през 2009 г. и 2011 година. 

Той е известен със своята изключителна скорост на ръцете, тайминг, точност, креативност, атлетизъм, защита и работа с крака. 

„Топ 5 боксьори в лека категория ? Добре. Хейни… всъщност никога не съм харесвал този въпрос — никога. Защото в такъв случай трябва да говориш за себе си, а това не ми харесва. 

И все пак трябва да се посоча в този топ списък. Не мога да го обясня. Девин Хейни, Джервонта Дейвис, може би Айзък Круз, Райън Гарсия и може би Шакур Стивънсън. 

Въпреки че, знаете ли, може би ще поставя Стивънсън на трето място. И така, Хейни, Дейвис, Стивънсън, Круз и Райън“, каза Ломаченко в канала на ESNEWS в YouTube .

Ломаченко е с рекорд 16-2 в бокса и е в серия от 2 поредни победи. В края на месеца той ще се бие с Джамейн Ортис в Ню Йорк.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес