Зареждане

Lennox Lewis: С Manny Steward Klitschko щеше да е шампион

Lennox Lewis: С Manny Steward Klitschko щеше да е шампион
Публикувано на: Февруари 7, 2017 в 09:57 ч
 
Бившият шампион в тежка категория Lennox Lewis коментира дългогодишния хегемон в категорията Wladimir Klitschko, който загуби световните си титли срещу британеца Tyson Fury при последното си качване на ринга.


Klitschko ще има шанса отново да стане световен шампион срещу друг представител на Острова - Anthony Joshua, когато двамата излязат един срещу друг в касов мач на “Уембли” на 29 април.

Според Lennox Lewis, украинецът все още щеше да е шампион в тежка категория, ако неговият бивш треньор Manny Steward все още бе между живите.

Steward, който имаше най-сериозен принос за доминацията на Klitschko в тежка категория, почина на 68-годишна възраст през октомври 2012 година. Steward съумя да изгради наново кариерата на украинеца, след като преди това Klitschko бе нокаутиран два пъти само в разстояние на 13 месеца.

Lennox Lewis също познава отлично възможностите на Manny Steward, имайки предвид, че и той е работил заедно с легендарния специалист. 

“Ако Manny все още бе тук, Klitschko щеше да е шампион. Той щеше да бъде и по-добър боксьор. Той щеше да е фаворит срещу Joshua, ако Manny бе в неговия ъгъл”, коментира Lewis.

“Това е голяма загуба, защото Wladimir се нуждаеше от Manny. Наистина е трудно да замениш подобен треньор”.

След смъртта на Steward, Klitschko започна да тренира с Jonathon Banks, който обаче далеч не е сред най-опитните треньори със своите 34 години. Lennox Lewis отбеляза и това.

“Кой има повече опит от двамата - Klitschko или Banks? Кой на кого може да каже какво да прави? Много неща зависят и от това, дали Klitschko слуша Banks. В последния си мач, когато той загуби, той не го слушаше. Banks му казваше правилните неща, но Wladimir не слушаше. Нещата опират и до респект - дали имаш такъв към треньора си. Щом все още е с него, явно Wladimir има уважение към него. Може би следващия път той вече ще го слуша”.

Lewis сподели мнение, че Klitschko може да изпита трудности в това да се "репрограмира" от Tyson Fury към Anthony Joshua.

"Той очакваше да се бие с Fury, но сега те поставят друг човек пред него и му казват "боксирай се с него". Това не е човекът, който Wladimir има наум и когото иска да победи. Сега той трябва да програмира наново ума си, за да победи този млад, силен и добре изглеждащ боксьор, който може да нокаутира цял кон. Той трябва да се фокусира върху него. Но може ли да го направи? Това е въпросът".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес