Зареждане

Кличко: Искам Фюри да бие, не знам обаче как е с психиката

Кличко: Искам Фюри да бие, не знам обаче как е с психиката
Публикувано на: Февруари 19, 2020 в 10:09 ч
Бившият властелин на тежката категория, Владимир Кличко сподели, че иска да види бившия си противник, Тайсън Фюри като победител срещу Дионтей Уайлдър при битката им този уикенд в Лас Вегас.

Фюри шокира света, след като през ноември 2015-та надигра Кличко в Германия.

Но след това той изпадна в депресия, отдаде се на наркотици и бе извън спорта над две години.

Фюри възобнови кариерата си през 2018-та и стигна до спорно равенство с Уайлдър.


Миналия месец Фюри смени дългогодишния си треньор Бен Дейвидсън с американеца Шугархил Стюърд.

Преди всичко това, за което се притеснява Кличко, е психиката на Фюри.

"Бил съм се с Фюри и съм правил спаринги с Уайлдър. Познавам и двамата - и като хора, като боксьори. Вярвам, че Фюри ще спечели по точки или ще бъде нокаутиран. Всичко зависи от психиката на Фюри. Не става въпрос за физиката.

Ако помните - аз тренирах за реванш с него, който така и не се състоя, защото той се пристрасти към кокаина и имаше и други проблеми. Изглежда ми доста непостоянен в дисциплината си. Като в хазарта е. Хвърляш заровете и никога не знаеш какво ще стане. Не знаем в момента в какво психическо състояние се намира Фюри. Искам той да победи - но не знам дали е стабилен психически.

Като боксьор бих казал, че Фюри е много неудобен заради големите му размери и начина, по който се движи. Много е мобилен за толкова голям човек. Много е подвижен. Уайлдър също е различен. Имат различни стилове на игра, различно минало и ще са на различни килограми. Всичко е различно. Затова не мога да кажа чии стил е по-добрия."

Очаквайте в неделя от 19:30 дискусия в подкаста за бойни изкуства след битката между Фюри и Уайлдър. Включете се в дискусията на живо в подкаста за бойни изкуства MMA.BG Live #8.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес