Зареждане

Кличко готов да помага в подготовката на Усик срещу Чисора

Кличко готов да помага в подготовката на Усик срещу Чисора
Публикувано на: Май 6, 2020 в 09:04 ч
Бившият шампион по бокс в тежката категория, Владимир Кличко е готов да помогне на Олександър Усик при подготовката му преди срещата с англичанина Дерек Чисора.

Усик се качи в тежката категория през октомври и записа победа над Чаз Уидърспун.

Той трябваше да се бие с Чисора този месец в Англия, но битката се отложи заради пандемията от коронавирус. Все още няма нова дата и локация.

Вижте също: Усик срещу Чисора в Саудитска Арабия?

Кличко и Чисора имат история.

По-големия брат, Витали Кличко победи Чисора през 2012-та в шампионски двубой след 12 рунда. Но малко след като събитието започна, Чисора се изплю в лицето на Владимир, който обаче запази хладнокръвие.

Усик не изглеждаше много впечатляващо срещу Уидърспун, но се закани да е много по-атрактивен среу Чисора. Освен това е и задължителен претендент за титлата на Антъни Джошуа на WBO. Така че загуба в момента ще му коства скъпи.

"Олександър ще даде много отговори в двубоя си с Чисора. Той е готов за тази битка. Винаги съм го подкрепял. Дори му бях спаринг партньор. Правихме спаринг преди няколко месеца," сподели Кличко.

"Дали ще има още спаринги като подготовка за двубоя му с Чисора? Аз не съм много с физиката на Дерек. Но винаги съм готов да помогна на Олександър с най-голямо удоволствие и напълно безплатно."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес