Зареждане

Калъм Смит: Ако нацеля Артур Бетербиев, ще е до там!

Калъм Смит: Ако нацеля Артур Бетербиев, ще е до там!
Публикувано на: Ноември 29, 2023 в 00:00 ч
Калъм Смит вярва, че има способността да завърши мача, за да спре Артур Бетербиев.

Бившият шампион в суперсредна категория е в разгара на подготовката си за отложения задължителен мач с шампиона на WBC, IBF и WBO в полутежка категория.

Първоначално двубоят трябваше да се състои миналото лято, но беше отложен, след като Бетербиев получи сериозна инфекция на челюстта. В крайна сметка двамата ще се срещнат в Квебек на 13 януари.

Много се говори за липсата на активност на Бетербиев, но всъщност Смит е по-неактивен от шампиона през последните години, като се е появявал само два пъти, откакто претърпя единствената загуба в кариерата си; поражение с решение от Саул "Канело" Алварес в обединителен двубой  през 2020 г. След загубата той се премести в полутежка категория и нокаутира Жилбер Кастийо Ривера и Матийо Бодерлик.

Неактивността изглежда не притеснява Смит. На 33 години и след като е професионалист от 11 години, ливърпулецът познава тялото си и знае точно как да се подготвя за големи битки. Той изучава Бетербиев от години и вярва, че знае как да изненада живеещия в Канада руснак. 

"Това е вълнуваща битка. Точно за това съм в бокса, за да печеля световни титли", каза Смит. "Ще спечеля три, ако спечеля този двубой. Това е огромна битка за мен, но това е битка, която винаги съм харесвал. Отдавна знам за Артур Бетербиев. Познавам стила му и смятам, че той съвпада доста добре с моя. Мисля, че от неутрална гледна точка това е доста вълнуваща битка, но аз съм напълно уверен, че ще изляза на ринга, ще бъда по-силен и ще му отнема коланите."

Единственият настоящ световен шампион, който има 100% съотношение на нокаутите, непобеденият Бетербиев (19-0, 19 нокаута) остава страховито предизвикателство, но 38-годишният боец е измъчван от контузии.

Той също така показа признаци на уязвимост. Калъм Джонсън го свали в началния рунд на двубоя им през 2018 г., а Антъни Ярд го въвлече в изпълнена с екшън война през януари. В крайна сметка Бетербиев спечели и двете битки чрез спиране, но Смит смята, че докато британските му съперници могат да наранят Бетербиев, той има способността да го довърши. 

"Хората си представят, че той е звяр. Част от него е, 19 битки с 19 нокаута. Той има страхотен рекорд и постиженията му говорят сами за себе си, но два пъти е бил нараняван сериозно и получава доста удари", каза Смит. "Той не е неуловим, труден за удряне боец. Виждам начини, по които вярвам, че мога да спечеля. 

"Отивам там с пълното убеждение, че ако го хвана го нацеля, вярвам, че мога да до довърша." 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес