Зареждане

Иван Николов - Вакича: Решението не е справедливо, живеем в сбъркан свят

Иван Николов - Вакича: Решението не е справедливо, живеем в сбъркан свят
Публикувано на: Август 19, 2022 в 09:50 ч
Иван Николов - Вакича официално отпадна от насрочения си двубой срещу популярния ютубър и рапър KSI.

Той трябваше да се се бие с него на звездна боксова галавечер в O2 Arena в Лондон, като цялото събитие се излъчва по DAZN.

Все по-често големият шоубизнес се комбинира с бокса. В края на миналата година братя Пулеви участваха в грандиозна галавечер в САЩ, където освен звездни имена в бойните спортове, зрителите се насладиха и на концерт на Металика на живо. Масово YouTube звезди също дават повече популярност на спорта, качвайки се на ринга, както направиха с гръм и трясък братята Джейк и Логан Пол.

Николов пък бе единственият българин, поканен от организаторите от Matchroom Boxing да се включи в галавечерта, в която участие ще вземат едни от най-популярните на запад личности в интернет като инфлуенсърите Swarmz и Фоуси.



"Обсъдих предложението с мениджъра ми, Васко Алексеев и той ми каза да приема, защото това е голяма възможност за мен и може да ми се отворят много врати за подобни изяви. Аз веднага се съгласих, защото парите бяха повече от добри за 3-рундов мач," сподели Вакича за MMA.BG.

KSI макар и да не е професионален боксьор има всичко нужно да навлезе в бокса много бързо - ресурс, време за тренировки и любов към спорта. Той вече има боксов двубой срещу Джейк Пол, който обаче загуби.

"Като цяло този KSI не е нищо особено като боксьор, но се вижда че в него има любов към бокса," споделя наблюденията си Николов. "А и той е доста богат и може да си позволи да тренира с подходящи добри екипи, които за кратко време могат да направят от някой млад отдаден спортист истински шампион.

От друга страна в момента и аз съм в добра форма. Трети месец натискам здраво и вярвах, че ще го победя. Даже мисля че щях да го нокаутирам."

Ден след обявяването на двубоя обаче възниква проблем - огромният интерес към битката е вече факт, но заради голямото публично внимание към Вакича изникват коментари относно една от татуировките на боксьора, на която пише WHITE POWER.

За една част от аудиторията тя е възприета като расистка и това поражда огромен скандал сред феновете на рапъра. Въпреки, че Николов публично споделя, че не е имал проблеми с полицията, свързани с расизъм или проповядване на подобни идеологии, а са символ на силата му като спортист, организаторите са поставени в безизходица заради множеството коментари в интернет и са принудили да извадят българския боксьор от събитието.


Ето какво каза по темата Николов:

"Не смятам решението за справедливо. Аз съм подгрявал мач за световна титла в Англия и тогава нямаше подобни проблеми, при положение че единият боксьор беше Кел Брук, който е чернокож.

От друга страна в UFC има бойци с надписи "Brown Power", а за надпис "Withe Power" става голям проблем.

Живеем в сбъркан свят, в който се толерира педофилията, насърчава се джендърството и децата да си сменят пола е нормално и похвално. Това не е нормално за мен и ако затова съм расист, тогава предпочитам да съм такъв."

Татуировките на Иван Николов са доста стари и са от един отминал и отдавна приключил период от живота му.

"Аз бях футболен хулиган на ЦСКА дълги години. Може да се каже че съм един от най-легендарните фенове. Навремето беше модерно в хулиганският фолклор да се правят подобни татуировки.

С днешна дата имам много познати от профи-бокса които са от малцинствата, но сме в добри отношения. Те са ми виждали татуировките, но това не в било никога повод за някаква неприязън между нас. Просто случая го раздухаха едни други бели подлоги - инфлуенсъри. Много коментари се появиха по темата и от телевизия DAZN категорично отказаха да участвам."


Въпреки нелепия развой на събитията Вакича е готов да се впусне в други подобни начинания, които комбинират бокса с шоубизнеса.

"По принцип като боксьор аз съм към края на кариерата си. На 43 години съм и все по трудно става поддържането на форма. Колкото и да не ми се иска да го приема, това е факт.

Като цяло предпочитам да участвам в подобни мачове, които са по-скоро за шоу, отколкото да излизам срещу добре подготвени млади шампиони, както правя обикновено. Ако има възможност занапред няма да откажа подобни участия.

'Продължаваме напред' както обича да казва най-добрия български боксьор," завършва с оптимизъм Николов.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес