Зареждане

Иман Хелиф: Ще Ви затворя устите със златния медал

Иман Хелиф: Ще Ви затворя устите със златния медал
Публикувано на: Август 9, 2024 в 02:00 ч
Имане Хелиф е на крачка от олимпийското злато. Ако успее да го спечели, ще затвори устата на всички критици.

Алжир никога не са имали късмета да спечелят златен медал в бокса на Олимпиадата. За щастие те имат силен спортист в Париж, който изобщо не се притеснява от загуби и доминира при жените, въпреки че не спират критиките към него. Хелиф се справи с конкуренцията и стигна до финала.

Въпреки че ще Ви бъде трудно да намерите фен в Париж, който да не подкрепя Иман, в интернет е различно. По-голямата част от зрителите и читателите не могат да повярват, че човек, който не е преминал тестове за пола и има мъжки хромозоми, се боксира в женските категории.

В социалните медии започна огромен дебат, като феновете по-скоро нападнаха Хелиф, отколкото да я подкрепят. И точно за тези критични хора двадесет и пет годишната състезателка на Алжир има готов отговор. Тя се надява да победи на финала, за да вземе златото и да смълчи критиците:

„Не ме интересува какво мислят хората за мен. Дойдох тук, за да спечеля злато и да стана по-добра версия на себе си. Олимпийският комитет ми помогна много, защото  показа на света каква съм всъщност. 

Не бях третирана справедливо преди. Просто се надявам семейството ми да не е засегнато от тази критика. Но с Божията воля ще завърша със златен медал, което ще бъде най-добрият отговор на всички критици.“, каза Хелиф пред SNTV.

Ще успее ли Хелиф да спечели златото ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес