Зареждане

Григор Саруханян за Велев преди MAX FIGHT 54: Ще му отворя черепа на ринга

Григор Саруханян за Велев преди MAX FIGHT 54: Ще му отворя черепа на ринга
Публикувано на: Май 29, 2023 в 10:44 ч
Този петък (2-ри юни) ще се състои един от очакваните с най-голям интерес боксови сблъсъци на България.

След като бе предизвикан от Борислав Велев - Рой, Григор Саруханян не се поколеба и веднага прие предизвикателството. Двамата ще се изправят на ринга в MAX FIGHT 54 в гр. Пловдив.

До битката остават броени дни, напрежението между двамата боксьори е огромно, а Саруханян няма търпение да приключи опонента си.

"Тази битка далеч не ми беше приоритет," сподели Саруханян за MMA.BG. "Обаче неговите постъпки и думите, които чувам от него по мой адрес ме подтикнаха да приема - нямам търпение да се кача на 2-ри юни и ще му отворя черепа на ринга.

Този мач ще бъде война. Ще бъде нокаутиран по най-грозен начин."


Враждата между двамата дойде, след като Борислав Велев предизвика публично Саруханян в предходното издание на MAX FIGHT. Тогава Григор, който държи титлата на WBC: Славянски народи, имаше съвсем други цели свързани с нов титли, но реши да даде урок на Велев.

"Винаги съм имал уважение към моите съперници, но от неговата страна не усещам никакво уважение, а чувам само лъжи. Аз го направих на смешен на една обща тренировка. Всички видяха що за боксьор е. После обаче е говорил, че ме бил канил на спаринг, пък аз не съм ходил. Тези лъжи много ме жегнаха в сърцето. Изключително много мразя лъжите.

Пред медиите се прави на културен, но не казва, че е ходил в Англия за договор, но са го пребили и се е върнал в България. Когато се имаш за голямата работа не можеш да се държиш така.

Нямам търпение да затворя устата на него и на неговия щаб."


След 10 години извън спорта Григор Саруханян се завърна и изгради солидна кариера при професионалистите, а това в комбинация с атрактивния му стил спечели и много негови последователи.

Зрителите определено ще бъдат доволни от битката, тъй като и двамата боксьори категорично заявиха, че ще търсят нокаут в тази среща - и то такъв, който да се запомни.

"Той се заканва, че ще ме нокаутира бързо, но това е защото след втория рунд му приключва и сила, и въздух и всичко.

Свикнал е първата минута да му е силата, но аз съм сигурен че ще го нокаутирам по такъв начин, че няма да му се вярва. Той никога не е получавал удари от неговите спаринг партньори - те един истински удар не са му пуснали."

За този двубой Саруханян направи много сериозна подготовка, включително и на Белмекен.

Зареден от омразата си към лъжите и Велев и подкрепен от силен отбор, Григор е уверен, че няма какво да го спре по пътя към победата.

"Направих най-добрата си подготовка с най-добрите спаринг партньори в България. Ще покажа на всички, които искат да загубя е - това е бокс, всичко може да се случи - но аз си знам възможностите. Ще му разкажа играта на 2-ри юни на ринга.

Подготовката ми е напълно достатъчна и за големи битки в чужбина, както откъм треньорски щаб, така и откъм спаринг партньори - с най-сериозните боксьори в България."


Битката на 2-ри юни не променя първоначалните планове на Саруханян да преследва още една голяма шампионска титла, като вече има два планирани двубоя пред себе си.

"В Германия планираме двубой за Европейска титла. Имам и още един мач във Франция. Предпочитам битката за титла и в момента чакам договора."

Преди това обаче българските фенове на бокса ще могат да го видят на ринга в Пловдив този петък в MAX FIGHT 54.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес