Зареждане

Гервонта Дейвис нокаутира Гамбоа в 12-тия рунд

Гервонта Дейвис нокаутира Гамбоа в 12-тия рунд
Публикувано на: Декември 29, 2019 в 09:15 ч
Гервонта Дейвис даде на всичките 14,129 зрители в Стейт Фарм Арена нокаута, за които всички бяха дошли. Дейвис свали Юриоркис Гамбоа три пъти - веднъж във втория, осмия и 12-ия рунд - и приключи с по-възрастния си опонент в последния рунд.

Реферът Джак Рейс обяви родения в Балтимор боксьор за победител, когато Гамбоа удари пода за трети път. Времето на спирането беше 1:17 от последния рунд.

Дейвис водеше във всички съдийски карти, влизайки в 12-ия рунд. Съдиите Едуард Канер и Стив Вайсфелд даваха на Дейвис пред 109-98 през 11-те рунда, докато съдията Дейв Морети бе записал 109-97 в този момент.

25-годишният Дейвис (23-0, 22 КО), който беше сочен като фаворит, удължи серията си от нокаути до 14. 38-годишният Гамбоа (30-3, 18 КО) прекъсна своята четирикратна победна серия.

Дейвис си даде обаче слаба оценка за представянето си.

"Влизайки в този двубой, знаех че Гамбоа е труден противник", каза Дейвис на Джим Грей. „Знаех, че е ветеран. Както виждате на ринга, аз го хващах и удрях, но той все още беше там. Знаех, че е по-добър от всеки, с когото съм се бил преди.

„Бях фокусиран главно върху това да го хвана с чисти удари. Нацелвах го с добре, но не го наранявах, така че знаех, че ще изиграем доста рундове тази вечер."

Дейвис спечели свободна титла на WBA в леката категория, като победи Гамбоа.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес