Зареждане

Джошуа нокаутира Пулев след канонада от ъперкъти

Джошуа нокаутира Пулев след канонада от ъперкъти
Публикувано на: Декември 13, 2020 в 00:41 ч
 Двамата боксьори започнаха изключително предпазливо първия рунд, като се опитваха всеки да установи своя ритъм. И двамата започнаха да използват лека-полека своите силни оръжия - левия прав. С малко нанесени удари в първия рунд се видя преимуществото на Антъни Джошуа в дългите му ръце.

Вторият рунд започне с вече загряли и по-раздвижени боксьори. Двамата отново започнаха с леви прави, като Пулев държеше центъра.


Постепенно започнаха да валят повече удари, като левачката на Джошуа премина няколко пъти през гарда на Пулев.

В третия рунд двамата ускориха темпото, като въпреки заканите на Джошуа и мениджъра му, Еди Хърн, англичанина следваше подобен план на този, с който победи Анди Руиз - стоене на дистанция. Малко след това обаче последва избухване с брутална деснячка и серия от удари, при което Пулев изпадна в глуха защита и дори обърна гръб на опонента си.


 
Джошуа съвсем натисна газта и притисна Пулев в ъгъла, нанасяйки брутални удари и записвайки втори нокдаун за рунда.

След това Джошуа започна да си играе с Пулев преди гонга, който обаче не успя да ги спре - двамата си размениха по един удар и след сигнала за край на рунда.


 
В четвъртия рунд Джошуа забави отново темпото, но продължи с режещия си ляв прав. Пулев се опита да влезе на размени и на няколко пъти в клинч, но не успя да направи нещо застрашаващо за Джошуа.

В петия рунд сякаш Пулев се беше възстановил от силните удари, които го пратиха в нокдаун и започна по-решително. Все пак и двамата играха предпазливо и след кратки размени влизаха в клинч. Джошуа съумява да бъде селективно агресивен, което му позволи да нанесе добри къси удари, като в същото време да запази защитата си.

В следващия рунд Джошуа стана по-подвижен, което попречи на Пулев да нанесе някой от силните си удари. Англичанинът усети и много добре дистанцията си и не позволи на Пулев да използва пълноценно и левия си прав.

В седмия рунд Джошуа се развихри и нанесе три поредни ъперкъта, ставайки и по-подвижен и по-експлозивен. Пулев така и не успя да намери пролуки в защитата на Джошуа или да скъси успешно дистанцията за силен удар.


 
Пулев остава постоянен в битката, въпреки че не успява да застраши сериозно Джошуа дори до 9-тия рунд, когато шампионът стана по-настъпателен и нанесе добри прави удари и отново серия от 3 ъперкъта, на които Пулев отново не намери отговор.

Ъперкътите продължиха да валят и събориха в трети нокдаун българския боксьор.


 
Последва удар с деснячка, която залепи Пулев на пода, който не можа да се изправи и така битката приключи със защита на титлите на Джошуа в последните секунди на 9-тия рунд.

Джошуа сега ще очаква двубой с Тайсън Фюри за обединяване на всички титли в тежката категория на бокса.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес