Зареждане

Дионтей Уайлдър отказа да се подобри и завърши безславно

Дионтей Уайлдър отказа да се подобри и завърши безславно
Публикувано на: Юни 10, 2024 в 12:00 ч
В началото на месеца в Рияд (Саудитска Арабия) се проведе голяма галавечер на професионалния бокс. Основното събитие на турнира, където две промоционални компании Queensberry и Matchroom се състезаваха помежду си, беше дуел между двама нокаутиращи артисти Дионтей Уайлдър и Жилей Жан. Битката се смяташе за последния голям шанс за "Бронзовия бомбардировач".

Предишната му битка с Джоузеф Паркър беше невероятно слаба. Уайлдър беше много пасивен, почти не отправи заплахи и загуби срещата. Жилей беше стилистично по-удобен, защото самият той търси нокаути и почти никога не работи за точки. Промоутърът Еди Хърн отбеляза, че кариерата на Уайлдър ще бъде заложена на карта в тази битка. Самият Уайлдър го знаеше и го намекваше пред медиите преди срещата. Резултатът беше плачевен.

Уайлдър, който тежеше с 30 кг по-малко от опонента си, така и не се събуди, давайки рунд след рунд, разчитайки единствено на факта, че може да нанесе един удар, който би бил достатъчен. В крайна сметка Жан спечели с тежък нокаут и сложи край на битката. По всичко изглежда, че Тайсън Фюри отбеляза началото на края на кариерата на Уайлдър. Трилогията ще остане в историята, но Дионтей не се върна от нея същият.

Да, той би Хелениус, но цялата страст сякаш беше изчезнала и Уайлдър започна да говори за прекратяване на кариерата си. Когато един боец започне да говори за това, това е сигурен знак, че наистина е време за него. Това означава, че той вече не може да се съсредоточи единствено върху битката. Уайлдър периодично идваше на себе си и казваше, че все още има глад в себе си. 

Треньорът на Дионтей твърдеше, че неговият подопечен може да спре Александър Усик. Сега всичко изглежда смешно. Уайлдър никога не е бил топ боксьор в традиционния смисъл. Неговите победи се основаваха на факта, че той просто излезе да унищожи опонента си и те просто не можаха да се справят с дарбата му да нокаутира.

Сега това не е достатъчно. Те успяха да намерят подход към Деонтей, но самият той не искаше да добави нищо повече към арсенала си освен просто тежък удар. "Bronze Bomber" беше истинска звезда, беше световен шампион, но посредствено пропиля абсолютно всичко заради нежеланието си да работи върху себе си. Той не подобри играта си и разчиташе само на дясната балтия.

Сега много хора го съветват да прекрати кариерата си и с право. Дори е изненадващо, че 38-годишният Уайлдър започна да се разпада по-рано от 41-годишния Жилей. Може би целият смисъл е, че Дионтей е загубил интерес към бокса и излиза само за парите. Това вече изглежда като безславен край. А липсата на сила, която боксьорът, очевидно, също е загубил, прави ситуацията още по-лоша.

По едно време той се появи в професионалния бокс с наистина добра цел - искаше да спести пари за лечението на дъщеря си. Най-вероятно Уайлдър вече има достатъчно пари и е време да се погрижи за здравето си. Оттеглянето от бокса би било най-доброто решение за Уайлдър. Няма нужда да се измъчва повече. В крайна сметка той ще вземе решението.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес