Зареждане

Девин Хейни доминира над Реджис Програас и спечели титлата на WBC

Девин Хейни доминира над Реджис Програас и спечели титлата на WBC
Публикувано на: Декември 10, 2023 в 08:01 ч
Девин Хейни се справи с Реджис Програас дори по-лесно, отколкото предполагаха коефициентите.

Непобеденият бивш безспорен шампион в лека категория доминира в дебюта на Хейни в категория супер перо и отне шампионската титла на WBC  от Програас. По-високият и по-бърз Хейни майсторски диктуваше темпото и дистанцията, свали Програас с дясна ръка в третия рунд и постоянно нанасяше фрапантни удари в двубой, който беше много по-лесен от малката му победа срещу Василий Ломаченко в предишната му поява на 20 май в Лас Вегас.

Резултатът беше победа и на трите съдийски карти за Хейни в това основно събитие на DAZN Pay-Per-View в "Чейс Сентър".


Хейни (31-0, 15 нокаута), родом от Оукланд, който живее в Хендерсън, Невада, изглеждаше голям и силен в новото си тегло и редовно нанасяше по-силни удари на предполагаемо по-силния Програс (29-2, 24 нокаута). Бившият шампион от Ню Орлиънс не можа да направи използва физическото си предимство от което се нуждаеше, за да има шанс за победа.

25-годишният Хейни стана световен шампион във втора тегловна категория и се утвърди още повече като един от най-добрите боксьори в спорта. Бившият безспорен шампион в лека категория се отказа от шампионските титли на IBF, WBA, WBC и WBO в края на миналия месец, защото не смяташе, че може да изнемогва със  своя ръст от метър и деветдесет до лимита на леката категория.

Програас , 34 г., загуби титла за втори път през последните четири години. Джош Тейлър, който по-късно стана безспорен шампион в тяхната дивизия, надделя над Програас с мнозинство в 12-рундовия им двубой за обединяване на титлата през октомври 2019 г. в O2 Arena в Лондон.


Непобеденият тогава Програас загуби пояса си на WBA от Тейлър, който запази короната си на IBF. По-късно той спечели пояса на WBC, който по това време беше вакантен, като нокаутира Хосе Зепеда в 11-ия рунд на техния двубой за титлата през ноември 2022 г. в Dignity Health Sports Park в Карсън, Калифорния.

Въпреки че нарани Програас няколко пъти по-рано в двубоя им, Хейни изглеждаше доволен по време на 11-ия и 12-ия рунд да се боксира по пътя си към несъмнено лесната победа. Някои от феновете станаха неспокойни по време на 12-ия рунд, но те аплодираха Хейни, който е роден в Сан Франциско и като дете е живял в близкия Оукланд, когато двубоят им приключи.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес