Зареждане

Даниел Петров готви завръщане в бокса

Даниел Петров готви завръщане в бокса
Публикувано на: Септември 15, 2021 в 08:32 ч
Една от големите легенди на българския бокс – Даниел Петров обяви желанието си да се завърне в любимия спорт. Олимпийският шампион от Атланта 1996 и сребърен медалист от Барселона 1992 заяви, че планира треньорска кариера.

„Пинчера”, както е известен варненецът, получи днес „Златен трикольор” от Пресклуб „България”. На церемонията присъства главният треньор на женския ни национален отбор Ангел Ангелов, който бе начело на представителния ни тим на Игрите преди 25 години. Специална изненада за Петров бе и появата на олимпийската шампионка от Токио Стойка Кръстева.

„Имам желанието отново да съм част от бокса. Искам да се върна и да помогна на младите, да им предам знанията си, за да успеят и те в този спорт. Смятам, че имам още какво да дам на децата”, коментира Даниел Петров. Той допълни, че най-вероятно това ще се случи в боксовия клуб на „Локомотив” София, където треньори вече са Стойка Кръстева и Борислав Георгиев.

„Пинчера” припомни истории от близкото минало и големите успехи, които постигна на ринга. Легендата е най-титулуваният български боксьор, като има общо 12 медала от големи международни турнири. В това число световна и две европейски титли.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес