Зареждане

Даниел Асенов: Целта е олимпийската титла

Даниел Асенов: Целта е олимпийската титла
Публикувано на: Май 7, 2021 в 14:58 ч
Най-титулуваният ни боксьор в момента – Даниел Асенов, си е поставил висока цел за Олимпийските игри в Токио. Тайсъна, който е многократен европейски шампион при мъжете и младежите, е амбициран да се върне от японската столица със златен медал. Пред сайта на БФ Бокс талантът, който ще навърши 24 години на 17 май, сподели, че се чувства в отлична форма при оставащи малко повече от два месеца до старта на Игрите.

„Подготовката върви нормално, вече има предолимпийска треска и сме в последен цикъл от тренировки. Няма контузии, което е най-важното. Нямам притеснение относно квотата. В моя щаб следят всичко и доколкото знам, шансът да не взема квота е около 1 процент. Гледам и мисля в посока Олимпийските игри. Добре поставен съм в световната ранглиста в тази категория, така че няма какво да го мисля. Смятам, че имам още съвсем малко, за да вляза в оптималната си форма за Токио. Техника и тактика са ми на високо ниво. Струва ми се че нямам още нужната сила, но това може и да не е така, защото в Белград играх на по-висока категория. Ако трябва да го оценявам в проценти, може би още 10-ина процента са ми нужни, за да съм във върхова форма. За тези два месеца, които остават, ще натрупам и тези 10 процента, за да атакувам олимпийския връх. Трябва да се целим високо, възможно най-високо. Няма как да отида без самочувствие в Токио и да очаквам да стане някакво чудо. Трябва да си поставя цел, за да успея, иначе отиваме само за самото участие”, сподели Асенов.

Тайсъна спечели две големи титли от началото на годината – на най-стария международен турнир в Европа – Купа „Странджа”, както и в края на април на „Белградски победник”. На състезанието в Сърбия той боксира при 57-килограмовите, което не е неговата реална категория (52 кг).

„Белградски победник” бе със сериозна конкуренция. Излязох без напрежение, защото това не е моята категория, като бях спокоен и уверен в действията си. Победих доста добри боксьори и се радвам, че станах първи, защото турнирът не беше никак слаб. Срещу мен имаше боксьори с осигурени олимпийски квоти, така че съм доволен. Исках и да разуча по-долната категория, до 52 килограма, да видя там боксьорите на какво ниво са. Планът бе да боксирам при 57-килограмовите, за да видя отстрани как се справят опонентите ми, в каква форма са. Показах добра игра, което означава, че съм в добра форма. Не съм изостанал след пандемията. За мен е важно да имам повече мачове, защото на официален мач е съвсем различно спрямо тренировка и спаринг. Натрупах опит в различна среда, смятам, че този турнир ми се отрази добре. Предполагам, че до олимпиадата ще участвам на поне още един, с което да завърша тренировъчния цикъл. Ще бъде супер, ако успеем да участваме”, завърши Даниел.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес