Зареждане

Canelo премина успешно трети пореден допинг тест

Canelo премина успешно трети пореден допинг тест
Публикувано на: Март 16, 2018 в 11:20 ч

Мексиканската суперзвезда Saull "Canelo" Alvarez (49-1-2, 34KO) премина успешно през трети тест за кленбутерол.

Президентът на Golden Boy Promotions, Eric Gomez потвърди информацията след проведения на 9-ти март тест.

Освен това, боксьорът на 2-ри и 5-ти март също се подложи на тестове, при които не бяха открити никакви забранени вещества в кръвта му.

Всички тези тестове са заради предстоящия реванш на мексиканеца срещу IBF, IBO, WBA, WBC шампиона в средна категория Gennady Golovkin.

Наскоро възникна проблем, след като в тялото на Canelo бяха открити следи от забранения кленбутерол на 17-ти и 20-ти февруари.

Gomez вярва, че последните три теста са достатъчно доказателство, че наличието на кленбутерол в тялото на Canelo е било поради консумация на нечисто месо.

Новата информация ще бъде добавена към разследването преди срещата, за която всички вече вярват, че ще се състои, без особени усложнения.

И докато разследването продължава, бойците също не спират със своята подготовка.

Golovkin вече тренира от 4 седмици с треньора си Abel Sanchez, докато Canelo от 2 седмици работи редом с Eddy и Chepo Reynoso.

За момента всичката информация сочи към консумацията на нечисто месо като причина за наличието на забраненото вещество в тялото на Canelo, но окончателните резултати предстоят да бъдат обявени.

Досега Canelo не е имал неуспешен допинг тест, поне не и покрай последните си 12 срещи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес