Зареждане

Canelo: Mayweather трябва да се завърне, за да се бие с мен

Canelo: Mayweather трябва да се завърне, за да се бие с мен
Публикувано на: Октомври 17, 2018 в 11:08 ч
WBC и WBA шампионът в средна категория Canelo Alvarez има желание да се изправи отново срещу вече оттеглилият се Floyd Mayweather.

Единствената си загуба Canelo претърпя именно от него на 14-ти септември 2013. Срещата им продължи 12 рунда и се състоя в Лас Вегас.

Mayweather се оттегли от бокса през август миналата година след като прекъсна двугодишната си почивка, за да отбележи победа над UFC суперзвездата Conor McGregor.

Към момента Mayweather обмисля своето завръщане - за реванш с Manny Pacquiao, когото Floyd надви през май 2015. Mayweather също подгрява феновете си със слуха, че може да се пусне за боксов двубой и срещу UFC шампиона в лека категория, Khabib Nurmagomedov.

Ако Mayweather е сериозен за завръщането си, Canelo споделя, че наистина трябва да го направи - най-малкото, за да се изправи за реванш срещу него.

"Вижте, това би било нещо, което би ме зарадвало. Ако иска да се завърне и е все още мотивиран, трябва да го направи. Да действа и да ми даде шанс да се изправя срещу него за реванш, за да покажа кой е по-добрият от двама ни."

Canelo вярва, че през 2013-та не е имал достатъчно опит, за да го надвие, но този път нещата щели да бъдат различни.

"В първата ни среща той ме победи с опита си - бях млад тогава. Няма какво друго да кажа - невероятен боксьор е и тогава имаше повече опит. Бих се радвал, ако имам възможността да се докажа на този етап от кариерата си. Мисля, че нещата ще бъдат по-други и ако има желаниеда се върне, с удоволствие бих се изправил за реванш срещу него. Да покажем на хората кой е по-добрият в действителност."

Категорията със сигурност ще бъде проблем. Mayweather никога не се е бил в дивизиите, в които се бие Canelo, който към момента има желание да се изправи срещу WBA шампиона в супер средна категория Rocky Fielding на 15-ти септември в Ню Йорк.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес