Зареждане

Breazeale се изправя срещу Wilder или Fury, освен ако не стане сделката с Joshua

Breazeale се изправя срещу Wilder или Fury, освен ако не стане сделката с Joshua
Публикувано на: Октомври 9, 2018 в 13:32 ч
Победителят от срещата между Deontay Wilder (40-0, 39KO) и Tyson Fury (27-0, 19KO) ще трябва да се изправи срещу Dominic Breazeale (19-1, 17KO).

Fury ще предизвика Wilder за WBC титлата му в тежка категория на 1-ви деквмри в Лос Анджелис.

Последната задължителна защита на титлата за Wilder беше през ноември 2017-та, когато надви Bermane Stiverne още в първия рунд. Същата вечер Breazeale победи Eric Molina, като това беше и последната му среща за момента.

Wilder приключи Luis Ortiz в рамките на десет рунда през март, а миналия месец Fury спечели със съдийско решение срещата си с Francesco Pianetta.

От WBC заявиха, че Breazeale е следващият боец, срещу когото ще трябва да бъде защитавана титлата, освен ако победителят от срещата между Wilder и Fury не сключи сделка за обединяване на титлите с IBF, IBO, WBA, WBO шампиона Anthony Joshua (22-0, 21KO).

WBC президентът Mauricio Sulaiman поясни, че няма да пречи на Joshua да се изправи срещу победителя от голямата среща. Но ако не сключат сделка, тогава Breazeale ще се намеси.

Joshua се очаква да се бие отново на 13-ти април в Лондон, като за момента няма определен противник.

AJ последно се би миналия месец, когато приключи WBA претендента Alexander Povetkin в рамките на 7 рунда.

От организацията ще следят изкъсо разговорите с Joshua след срещата на Wilder и Fury.

Междувременно напомняме, че единствената загуба на Breazeale беше с нокаут в седмия рунд срещу Joshua, като това се случи през лятото на 2016-та. От тогава той има две победи.

От организацията също споменаха и за желанието на Dillian Whyte да се бие за титлата на Wilder. Той се очаква да се изправи срещу Joshua през април, ако не се сключи друга сделка с победителя от срещата между Wilder и Fury.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес