Зареждане

Боксьорите ни тренират без заплати

Боксьорите ни тренират без заплати
Публикувано на: Юни 18, 2010 в 13:00 ч

Без заплати тренират българските шампиони и медалисти от световни и европейски първенства по бокс. Националните Александър Александров (51 кг), Евгени Борисов (69 кг), вицешампионът на Стария континент Тервел Пулев (91 кг) и бронзовият медалист на Европа Младен Манев (75 кг) описаха ужасните условия, при които са принудени да се подготвят. "На този медал не се радвам, защото е спечелен с огромни мъки и лишения", каза личният треньор на Тервел Пулев - Борислав Бояджиев.

Боксьорите не са вземали заплати от началото на годината. Съгласно договорите им с министерството на спорта, тези, които имат успехи на европейски и световни първенства (до 8-мо място), получават по 200 лева месечно. "Парите бяха преведени в началото на май и сега накуп ще им се изплатят", обясни изпълнителният директор на федерацията Венелин Праматаров.

 

Тези състезатели, които се подготвяха извън националния отбор, а при личните си треньори, донесоха сребърен и бронзов медал от европейското първенство. "Не се разчиташе на нас. Лесов казваше, че не сме в добра форма и по-добре да не участваме на първенството", каза бронзовият медалист Младен Манев.

 

Източник: БТА

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес