Зареждане

Боксов двубой между Нейт Диас и Хорхе Масвидал през юни

Боксов двубой между Нейт Диас и Хорхе Масвидал през юни
Публикувано на: Март 13, 2024 в 19:47 ч
Нейт Диас и Хорхе Масвидал ще се бият отново, но този път ще е в бокса.

Диас и Масвидал се биеха за първи път на UFC 244 през ноември 2019 г. за първия пояс на BMF и именно "Gamebred" спечели с лекарско спиране.

В сряда двамата разкриха новината, че ще се боксират един срещу друг на PPV на 1 юни в Kia Forum в Лос Анджелис.

Събитието ще бъде предавано на pay-per-view от Fanmio за 79,99 долара, като ранната цена от 49,99 долара е достъпна до 12 април.


От доста време се говореше, че Диас и Масвидал ще се боксират, а сега битката е официална. Това евълнуващ момент и за Хорхе Масвидал, който иска да докаже, че победата в първият бой не е случайна.

"Нейт е ходещ мъртвец", каза Хорхе Масвидал в изявление  за Нейт Диас. "Нямам търпение да докажа, че последният път не е бил случаен. Той беше спасен от съдията. Сега се боксираме, което според него е силната му страна, но той няма никакъв шанс да ме победи. Няма да му дам и сантиметър на ринга, за да може дори да диша. Ако си е мислил, че мачът ни по ММА е бил лош, то този ще е много по-лош. Ще го удавя. Искам да загърбя всякакви приказки, че той и аз сме равностойни или че съдията е спасил положението. Всички тези приказки приключват на 1 юни. Насилието и размяната на удари са в кръвта и на двама ни, но както вече доказах, аз съм много по-добър атлет и съм по-зъл боец. Когато настъпи 1 юни, ще сложа край на всички въпроси без отговор, на живо, за да ги види светът."

Нейт Диас е 0-1 в професионалния бокс, тъй като през август миналата година отпадна с решение от Джейк Пол. Преди да започне да се занимава с бокс, Диас беше любимец на феновете в ММА и UFC, а и след като приключи договора си с победа в подчинение над Тони Фъргюсън. След загубата от Масвидал той отпадна с решение от Леон Едуардс, а след това победи Фъргюсън.

Междувременно Хорхе Масвидал излиза от пенсия за този боксов мач срещу Нейт Диас. Масвидал се оттегли след загубата с решение от Гилбърт Бърнс, която беше четвъртото му поредно поражение. След победата над Диас той е загубил четири поредни двубоя.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес