Зареждане

Бивш треньор на Анди Руис го призова да се завърне

Бивш треньор на Анди Руис го призова да се завърне
Публикувано на: Април 14, 2024 в 20:00 ч
Бившият треньор на Анди Руис Мани Роблес призовава мексиканския боксьор да се върне в битката за световната титла.

Роблес стоеше зад сензационната победа на Руиз над Антъни Джошуа през 2019 година. За съжаление, мексиканецът беше обхванат от еуфорията след тази победа и не успя да се подготви ефективно за реванша в Саудитска Арабия. Шест месеца по-късно той загуби и се раздели с поясите.

След това поражение в Близкия изток, бившият шампион се е бил само два пъти. В интервю за talkSPORT.com Роблес призовава Руиз да се завърне, за да тръгне обратно към върха. Ето какво още каза Мани за своя бивш ученик:

„Мисля, че той ще се бие в този микс за световната титла в Саудитска Арабия. Но къде е Анди ? Това е въпросът. Не съм го виждал или говорил с него от години, нямам представа какво е намислил. Но той трябва да се върне и да се възползва от тази възможност, която е дадена на всички боксьори в тежка категория. 

Има шанс да се бие в Саудитска Арабия и да бъде в микса. Всички тези велики шампиони в тежка категория се бият един срещу друг. Поражението не трябва да определя кариерата на боксьора. Не мисля, че той трябва да бъде съден въз основа на това едно поражение. Вижте Деонтей Уайлдър, който също загуби последния си двубой.", сподели Роблес.

Руиз спечели по точки срещу Крис Ареола през май 2021 година. След това той победи Луис Ортис по точки през септември 2022 година. Миналата година мексиканският боксьор проведе разговори с Дионтей Уайлдър, но двете страни не се разбраха.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес