Зареждане

Битките с инфлуенсъри са подигравка с бокса

Битките с инфлуенсъри са подигравка с бокса
Публикувано на: Октомври 16, 2023 в 02:00 ч
Логан Пол победи опонента си Дилън Данис по време на боксов мач, който беше пълна пародия и не се хареса на никого. Честно казано, нямаше какво да видим в този уж боксов двубой. В крайна сметка двамата спечелиха добри заплати, което беше в основата на срещата им.

Боксът и другите бойни изкуства бяха открити през последните години като дойна крава за бързо получаване на много пари. Особено така наречените инфлуенсъри като KSI, Логан и Джейк Пол, но също и други популярни фигури в социалните медии участват или са участвали в това.

За истинските любители на бойните изкуства и бокса, тези инфленсъри са трън в очите и удар по чистотата на спорта. Като цяло, боксът с инфлуенсъри е за създаване на вълнуващ и доходоносен развлекателен продукт чрез използване на популярността на добре известни личности в социалните медии.

„Събитието е насочено основно към привличане на онлайн публика и генериране на приходи, а не към популяризиране на спорта бокс като такъв“, каза един от първите организатори в миналото.

Лошото е, че ММА ветерани като Нейт Диас, Андерсън Силва, Бен Аскрен и Тайрън Уудли легитимираха тези инфленсъри. Те се биха с Джейк Пол и загубиха от него, но спечелиха големи пари. Критиците вярват, че този тип професионални бойци петнят бокса, за да напълнят джобовете.

Победите на Пол над ММА бойците не го правят добър боксьор. Шумеше се, че почти всички негови мачове намирисват на нагласени. Братята Пол не спират да говорят, че са променили бокса и са го издигнали на друго ниво.

Доста смело твърдение, но докато професионалните бойци се смесват с този тип инфлуенсъри и предпочитат да пълнят джобовете си по лесния начин, вместо наистина да се бият, те допринасят за упадъка, а не за популяризирането на спорта.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес