Зареждане

Артур Бетербиев: Съдиите ме порязаха срещу Александър Усик

Артур Бетербиев: Съдиите ме порязаха срещу Александър Усик
Публикувано на: Декември 9, 2022 в 00:00 ч
Руските боксьори доминират в полутежка категория - Дмитрий Бивол има една титла, Артур Бетербиев притежава три шампионски пояса.

В тежка категория украинецът Александър Усик държи три шампионски титли наведнъж. А наскоро Бетербиев каза, че иска да се бие с Усик. Само си представете какъв интерес може да предизвика една битка между двама невероятни боксьори!

Но защо Артур би искал да се срещне с Александър на ринга ? Факт е, че руснакът и украинецът са свързани с аматьорска трилогия. В крайна сметка Бетербиев загуби две от три битки срещу Усик и двете поражения се оказаха доста болезнени. Не е изненадващо, че Бетербиев не забравя тези битки.

След като победи Усик през 2007 г., Артур загуби от родения в Симферопол на Световното първенство през 2011 г. с резултат 13:17, а след това загуби от Александър на Олимпийските игри в Лондон с точно същата разлика.

Любопитно е, че и в двата случая Усик се озова на пода след пропуснат удар в тялото, но съдиите не зачетоха нокдауни на Бетербиев под предлог за „забранен удар в гърба“. Може би затова Артур все още смята резултата от битките с Усик за несправедлив.

„Имаше поне една десета разлика в теглото между нас. Той беше 91 кг., а аз дори не тежах близо до 91 кг. Имам контактен стил на битка и по този начин е трудно да се състезавам с човек, който е с 10 кг повече. 

Но въпреки това той загуби тези битки за мен, той загуби тези рундове. Човекът не спираше да тича, а тежеше с 10 кг. повече! Какво ще кажете за момента на нокдаун ? Удрям го отстрани, а той твърди, че е отзад! 

Отнемат ми нокдаун, отнемат точки за това. Ако съдиите дадоха справедлив резултат, равен, тогава битката щеше да бъде много по-интересна.

Преди втората битка на Олимпиадата промених всичко. Бях в по-добра форма, отколкото бях в Баку. Единственото нещо, което не можех да променя, бяха съдиите. 

Отново същия плешивец и екипа му. Това е единственото нещо, което не можахме да променим. Там направих всичко, за да победя. Боксирах се по-добре.

Какво изненада Усик ? Той се движеше добре, постоянно беше в движение. Трудно е да удариш бягаща цел. Но всъщност, той не ме изненада с нищо.”, каза Бетербиев пред руските медии.

Резултатът от битките между Артур и Александър при аматьорите, особено след като имаше спорни моменти, не трябва да се взема предвид. Бетербиев е сред най-добрите нокаутьори със 100% победи с нокаут, а Усик е може би най-техничният от топ професионалните боксьори.

Вероятността за такъв двубой е ниска, но продължаваме да се надяваме. Как ще прогнозирате такава битка ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес