Зареждане

Антъни Джошуа си повярва, след като би средняк

Антъни Джошуа си повярва, след като би средняк
Публикувано на: Август 14, 2023 в 00:00 ч
Миналия уикенд в Лондон бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа нокаутира финландеца Робърт Хелениус.

Веднага след финала AJ изпълни малко странен танц и отиде да получи почести, дори опита ирландски стаут от ръцете на Конър Макгрегър. След победата британецът изнесе малко странна реч:

 „Хората трябва да ме оставят на мира. Просто ме оставете да дишам. Може би тук има лекар ? Не искам да казвам много, но гърбът ме боли, защото нося тежка категория.", каза Джошуа.

Джошуа явно е вбесен от всякакви критики срещу него, а след предишната битка с Джърмейн Франклин такива имаше в изобилие. Там Антъни се представи изключително скучно. 

В много отношения, разбира се, е виновна депресията, в която изпадна бившият шампион след загубата от Александър Усик. В крайна сметка той обеща да прекрати кариерата си, ако загуби дори веднъж.

Сега може да кажем, че Антъни не се справи с лекота срещу Хелениус. Робърт не е лош боксьор, но не може да се нарече сериозен противник. Не трябва да забравяме, че той прие битката с 5 дни предизвестие.

Антъни се притесняваше от контра атаките на Хелениус и не искаше да поема рискове. Той довърши опонента си едва в седмия рунд, когато Хелениус вече се забави до краен предел и започна да се вкопчва във въжетата с или без причина.

Уайлдър преди почти година нокаутира тежко Робърт в първия кръг. Сега се очаква двамата се бият бият помежду си, а Джошуа явно не се притеснява от това.

„Изглежда Уайлдър ще бъде следващият. Просто се радвам, че започваме да работим по тази битка. Може би в близко бъдеще всичко ще бъде решено. Това е добра битка за бокса и за моето наследство. 

Минават години и вие се обръщате и казвате: "Уау, този човек се би с всички." Това е важното в наши дни, а не да защитаваш своята 0 или да се тревожиш за нещо друго.", каза Джошуа.

Истината е, че ако Антъни покаже същия бокс като в последните си двубои, то той и феновете ще ги очаква тежко разочарование. Уайлдър не си играе със своите противници. Той натиска газта и търси брадичката на своя съперник.

Ако Дионтей намери брадичката на Джошуа, то това ще бъде тежък нокаут. Видяхме как Антъни допусна доста удари в битките срещу Франклин и Хелениус. И докато феновете на Антъни се радват на голямата победа, то Теди Атлас не е впечатлен.

„Вашето момче е надценено. Коментаторите се опитаха да защитят своя боец. Сънародниците му казаха, че той просто си е отделял времето, но истината е, че Джошуа има съмнения. 

Казах преди: „Всичко, което трябваше да направи, беше да вкара удар отдясно.“ Когато боецът държи брадичката си високо и се дръпва назад, тогава трябва да отидете след него и да удряте. 

Феновете, от друга страна, ще изтрият от паметта си всички минали рундове и ще видят само „Великия боец“. Колко бързо всички забравят, че Уайлдър нокаутира Хелениус в първия рунд. 

Антъни трябва да благодари на Бог, че има толкова отдадена британска фен база.", сподели Атлас.

Антъни си повярва сериозно след тази битка, но това може да се окаже голяма грешка. Да се надяваме, че той ще си стъпи на краката, защото Уайлдър не е като Франклин и Хелениус.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес