Зареждане

Анди Руиз мечтае отново да е световен шампион

Анди Руиз мечтае отново да е световен шампион
Публикувано на: Юли 23, 2024 в 14:00 ч
Анди Руиз се отказа от бързото хранене и тръгва на нов поход за титли.

Преди почти пет години, през декември 2019 г., Анди Руиз за една нощ се превърна в световна боксова суперзвезда, създавайки едно от основните сътресения в историята на тежката категория. Дебелият мексиканец, който три години по-рано пропусна шанс да стане световен шампион, неочаквано нокаутира звездата Антъни Джошуа.

Няма значение, че по-късно британецът си върна и трите титли в реванш. Руиз вече беше станал звезда, получи много пари за втората си битка и остана начело в тежката категория. До днес той е доста голямо име и изключително интересен боксьор, който е интересно да се следи, само защото битките му почти винаги са зрелищни. Това, съчетано с необичайния външен вид, привлича вниманието.

Анди, според баща му, вече е побеждавал възрастни мъже на 12-годишна възраст, имал е добра аматьорска кариера, имал е страхотен старт при професионалистите, но никога не е изглеждал като професионален боксьор. Руиз не се притеснява, той яде любимия си Snickers, а теглото му по никакъв начин не му пречи да удря и да се движи много бързо.

Освен това напоследък е все по-склонен към здравословното хранене. След като загуби титлите си от Джошуа, Руиз значително забави активността си. Той направи само 2 битки оттогава, като в тях победи Крис Ареола и Луис Ортис. След няколко седмици мексиканецът ще се срещне с боксьор, който също излиза на ринга с много сериозно тегло - Джаръл Милър.

Анди е готов за предизвикателството и мечтае пак да е световен шампион:

"Да, той е опасен противник. Не казвам, че ще е лесно с него или нещо подобно. Тежи 140 кг и ще излезе силен и едър. Просто трябва да сме подготвени, концентрирани, да се придържаме към бойния план и с Божията помощ ще победим на 3 август. Наистина съм благословен да притежавам собствено ранчо, собствена фитнес зала. 

Тук няма бърза храна, няма Макдоналдс или нещо подобно. Чувствам се много добре, мотивиран и се подготвям наистина усилено вече четири месеца. В лагера, както казах, нищо не ме разсейва. Чувствам се добре и знам, че ще спечеля на 3 август. Сега намерих себе си, върнах се към моята мисия, която Бог ми даде. 

Аз съм готов отново да стана световен шампион. С Божията помощ ще постигнем тази победа и искам да се бия с Усик. Искам да се бия с Тайсън Фюри. Искам да направя трилогия срещу Антъни Джошуа. В момента има толкова много възможности. Но трябва отново да се изкачим по стълбата. Трябва да печеля битки. Ето защо съм мотивиран, гладен и се връщам към мисията, която ще ме доведе до това да стана световен шампион.”, каза Руис.

Ще успее ли Анди да стане световен шампион ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес