Зареждане

Андерсън Силва срещу Джейк Пол на 29-ти октомври?

Андерсън Силва срещу Джейк Пол на 29-ти октомври?
Публикувано на: Август 31, 2022 в 00:00 ч
25-годишният Джейк Пол все още не се е бил срещу някой на неговите години, но сега ще се изправи срещу някой с неговите размери.

Мениджърската компания на Пол, Most Valuable Promotions, намекна преди няколко за обявяване на голяма битка.

Упорити слухове от няколко места сочат, че това ще бъде бразилецът Андерсън Силва.

Пол вече има две победи над бивши UFC топ бойци - Бен Аскрен и Тайрън Уудли. Но и двамата са в полусредната категория и Пол имаше ръстово предимство над тях. Силва обаче е бивш шампион в средната категория и се е състезавал в полутежката.

Силва ще бъде и първият опонент на Пол от ММА, който е предимно страйкър - сочен за един от най-добрите, когато властваше в категорията между 2006-та и 2012-та година. Тогава той наниза 10 успешно защити на титлата и спечели 16 битки подред - рекорд, който и до ден днешен не е подобрен.

Трябва да добавим обаче и че 47-годишният Силва спечели само 1 от последните си 9 двубоя в UFC, като загуби титлата си с нокаут от Крис Уайдман, а след това счупи крака си при реванша им през 2013-та. Неговата ММА кариера така и не потръгна след това, като последната си битка той загуби с ТКО от Юрая Хол през 2020-та.

Малко след това обаче Силва се прехвърли в бокса, където преди имаше статистика 1-1. Той записа доминиращи победи на Хулио Чавез-младши миналата година, а няколко месеца по-късно нокаутира в първия рунд Тито Ортиз.

Така че изглежда Андерсън Силва е в пъти по-опасен противник от Аскрен, който беше предимно борец без никакъв опит в страйкинга и Уудли, който беше много вял в стойка при последните си битки в UFC.

Каква е вашата прогноза за този двубой?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес