Зареждане

Дейна Уайт и Тръмп молят Иран да не екзекутират шампион по борба

Дейна Уайт и Тръмп молят Иран да не екзекутират шампион по борба
Публикувано на: Септември 4, 2020 в 17:05 ч
В емоционално видео обръщение Дейна Уайт помоли властите в Иран да не екзекутират шампионът по борба Навид Афкари. Според информация от BBC, 27-годишния Афкари е бил осъден на смърт, защото преди 2 години участвал в протест в Шираз, където убил охранител. Семейството на бореца твърдят, че неговите признания са изкарани чрез мъчения.

Активисти за човешките права споделят, че той бил на протестите, но се държал прилично и не бил агресивен. Президента на UFC се свързал с Доналд Тръмп, който в социалните мрежи също призова Иран да пощадят живота на известния борец, който протестирал против инфлацията и лошата икономическа обстановка в страната. Ето какво сподели Дейна във видео:


Тази седмица медиите в САЩ разказаха историята на много известен борец от Иран. Неговото име е Навид Афкари. Той е участвал на мирен протест в Иран и ще бъде екзекутиран заради това. Той е човешко същество и един от нас. 

Това може да се случи на всеки от нашите бойци. Обадих се на президента и го помолих да помогне на това момче. Днес Доналд Тръмп пусна изявление в социалните мрежи по темата. Искам смирено и с уважение да помоля правителството на Иран да го пощади. 


Информационният уебсайт Iran International съобщи в събота, че Иран е наложил две смъртни присъди на Афкари, както и шест години и шест месеца затвор и 74 удара с камшик. Една смъртна присъда беше наложена от наказателен съд и една от „революционен съд“.

Братът на Афкари, Вахид получил присъда от 54 години и шест месеца затвор и 74 камшика. Третия му брат, Хабиб, получил затвор от 27 години и три месеца и 74 удара с камшик. Навид Афкари, който работи и като строител, е спечелил няколко медала по борба в ирански турнири. Десетки хора от високите етажи в политиката се обявиха против екзекуцията на бореца.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес