Зареждане

Японската легенда Киоджи Хоригучи си върна титлата

Японската легенда Киоджи Хоригучи си върна титлата
Публикувано на: Януари 1, 2021 в 00:00 ч
Японската легенда Киоджи Хоригучи направи мечтано завръщане в ММА. 30-годишния боец се завърна след тежка контузия, която миналата година го принуди да сдаде титлите си в RIZIN и Bellator.

Хоригучи се изправи срещу Кай Асакура в главната битка на RIZIN 26, което се проведе в Сайтама, Япония. Битката им беше за титлата в категория петел. Именно Асакура нанесе последното поражение на Киоджи, когато миналата година го нокаутира за 67 секунди. Тогава битката им не беше за титла.

В началото на боя Хоригучи вкара тежък ритник, с който наруши баланса на Кай. Двамата се дебнеха, а Хоригучи вкара нов ритник. Кай опита ритник в главата, но не намери целта. Нов ритник от Хоригучи, който сваля Асакура на земята, но той бързо се изправя. Кай успява от своя страна да вкара ритник на Хоригучи, което е първата му успешна атака в срещата.

Двамата скъсяват дистанцията и разменят попадения, като по-добрите са от страна на Хоригучи. Тежък ритник от страна на Киоджи и Асакура е наранен. Опит за летящо коляно от страна на Кай, но това е грешка, защото Хоригучи го посреща с комбинация от десни удари и го праща в нокдаун.

Хоригучи се нахвърля с удари върху безпомощния си съперник и рефера спира боя, който продължи 2 минути и 48 секунди. Киоджи си връща титлата и успява да постигне сладко отмъщение. Асакура от своя страна се разделя със серия от 2 поредни победи.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес