Зареждане

Усман: Леон ме обиди, но ще си говоря с него този уикенд

Усман: Леон ме обиди, но ще си говоря с него този уикенд
Публикувано на: Март 15, 2023 в 06:39 ч
Камару Усман ще се окаже в непозната позиция в събота вечер.

Вместо да защитава титлата в полусредна категория на UFC, „The Nigerian Nightmare“ ще бъде претендент, след като последното му появяване в Октагона завърши катастрофално. Действащият носител на титлата Леон Едуардс направи едно от най-великите завръщания в историята на бойните спортове, нанасяйки брутален удар в главата на тогавашния шампион Камару Усман с оставаща по-малко от минута в главното събитие на UFC 278.

Седем месеца по-късно, двамата ще са обратно в клетката за битка-трилогия. Преди дългоочаквания двубой в събота, Усман се срещна с Ник Хобс от SkySports, за да обсъдят настроението след първата загуба от почти десетилетие на Усман. Попитан дали увереността му е намаляла след поражението през август, нигериецът каза:

"Не. Никога не съм губил уверенсот. Видяхте битката. Каквото, такова. Бях уцелен със силен удар. Техника, която един на милион пъти може да сработи. Това не беше единственият път, когато той нанесе този удар в битката. Останалите ги блокирах. Това беше просто нещо, което се получи по неговия начин и аз го поздравявам.”

Що се отнася до чувствата му към Леон Едуардс, Камару Усман не таи злоба, но направи изключение от някои от коментарите на шампиона след последната им среща.

„Никога не съм бил неуважителен към Леон. Ако не друго, аз бях единственият човек, който го е уважавал през цялата му кариера и затова никога не съм бил неуважителен и няма да започна сега. Той не е казал... Е, сега той каза няколко неща, които ме обидиха, но ще говоря с него за това в събота вечер.”


Усман не даде подробности за конкретните коментари, от които се е обидил, но в интервюто за SkySports Леон Едуардс нарече своя съперник едновременно стар и предразположен към контузии.

Камару Усман е принуден да отложи плановете си за потенциален двубой с Канело Алварес

С пет защити на титлата в полусредна категория на UFC, Камару Усман започна да търси възможности да напълни джобовете си извън организацията. Това включваше потенциална среща с боксовата икона Канело Алварес. Разбира се, Леон Едуардс направи на пух и прах тези планове. Усман признава, че има сериозна работа с „Rocky“ в събота вечер, но гледа да използва всяка възможност, докато все още може.

„Аз съм реалист. Когато сте на определено място и време, ние просто се опитваме да предизвикаме себе си и в този момент аз бях на място, където просто не беше останало нищо за мен. И така, какво друго мога да направя, за да предизвикам себе си? Добре, ако можем да се бием с Канело, да отидем да се бием Канело. Искам да изпитам това. Ако спечели, печели, но аз ще съм го изпитал.

Това е част от това да живееш живота си и просто да се наслаждаваш на пътуването. Това означава да живееш пълноценен живот, можейки да премина в бокса и да предизвикам тази суперзвезда, защо да не го направя? Но това не е мястото и времето, където сме в момента. Точно сега сме на това място, където има човек, Леон Едуардс, пред нас и ние ще отидем да се погрижим за него в събота вечер."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес