Зареждане

UFC планират да съдят злобарите от USADA

UFC планират да съдят злобарите от USADA
Публикувано на: Октомври 14, 2023 в 08:00 ч
Дейна Уайт не е доволен от начина, по който Антидопинговата агенция на САЩ (USADA) обяви, че прекратяват партньорството си с UFC. Дейна описа изявлението като "мръсен ход" по време на интервю за "The Pat McAfee Show".

Разделението между UFC и USADA ще влезе в сила на 1 януари 2024 година. Тази новина дойде по същото време, когато Конър Макгрегър отново влезе в програмата за тестване на USADA след месеци на несигурност относно статута му.

"The Notorious" беше зает да се възстановява от счупен крак, получен по време на битката му срещу Дъстин Порие през юли 2021 година. Конър предизвиква разрив между USADA и UFC.

Конфликтът между UFC и USADA се въртеше около това дали Макгрегър трябва да бъде освободен от шестмесечния тестов период на USADA, преди да може да се бие отново.

Главният изпълнителен директор на USADA Травис Тайгарт подчерта, че този проблем е причината за разрива между двете организации. Травис твърди, че действията на UFC застрашават прогреса в спорта под ръководството на USADA. 

Той осъди изявленията на лидерите на UFC и други, които оспориха принципните позиции на USADA и заявиха, че на Макгрегър трябва да бъде позволено да се бие без необходимия тестов период.

Дейна Уайт твърдо вярва, че изявлението на USADA е неправилно, наричайки поведението „откровено злобно“. Тези коментари подчертават напрежението между UFC и USADA по този въпрос.

Преди броени часове беше обявено, че UFC обмисля съдебно дело срещу USADA, тъй като те твърдят, че Конър е причината за разрива между двете организации. 


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес