Зареждане

UFC дават на бойците само 16% от приходите си през 2019 г.

UFC дават на бойците само 16% от приходите си през 2019 г.
Публикувано на: Февруари 16, 2020 в 07:37 ч
Една от най-големите критики, които получават UFC е тази за заплатите, които дават на бойците си. Често виждаме как бойци на организацията споделят, че им се налага да работят допълнително, за да покриват разходите си по тренировъчните лагери. Някои от жените в UFC продават календари с разголени свои снимки, за да припечелват, а други дори си търсят спонсори в социалните мрежи.

Явно това ще продължи и в бъдеще, защото според The New York Post бойците взимат само 16% от приходите на най-голямата ММА организация за 2019 година. Тва означава, че бойците им струват по-малко от $150 милиона за миналата година. Това е 16% от $900-те милиона, които организацията отбелязва като приход. Други организации като например MLB и NFL дават около 50% от приходите на своите атлети. Ето какво коментира по темата Марк Шапиро, който е президент на Endeavor:


Навсякъде е различно. Ние плащаме на нашите бойци значително повече от всяка друга ММА организация. Те го заслужават. Заплатите на бойците се покачиха значително с успеха на UFC. 


И докато бойците получават само 16%, то звездите, които са инвеститори в организацията ще си разделят доста добри чекове. Гигантът на смесените бойни изкуства одобрил мащабен дивидент в размер на 300 милиона долара за инвеститорите на UFC. В звездния списък може да се видят имената на Марк Уолбърг, Шарлиз Терон, Жизел Бюндхен, Бен Афлек и тенис звездите Серина и Винъс Уилямс.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес