Зареждане

Учени и лекари скочиха на Джо Роугън заради COVID

Учени и лекари скочиха на Джо Роугън заради COVID
Публикувано на: Януари 17, 2022 в 01:00 ч
За пореден път подкастът на Джо Роган, The Joe Rogan Experience (JRE) е център на противоречия. Сбор от учени, професори и лекари - общо 270 публикуваха отворено писмо до Spotify, които преди време подписаха сделка с Роугън на стойност 100 милиона долара.

Групата препоръчват конкретен начин на действие от Spotify и „незабавно да установят ясна и обществена политика за умерена дезинформация на своята платформа“ за борба с дезинформацията за COVID-19.

По-специално, отвореното писмо оспорва епизода JRE #1757, който включваше интервю с д-р Робърт Малоун. Писмото на учените, лекарите и професорите гласи:

По време на пандемията на COVID-19 Джо Роугън многократно разпространяваше подвеждащи и неверни твърдения в своя подкаст, провокирайки недоверие в науката и медицината. 

Д-р Малоун използва платформата JRE за по-нататъшно популяризиране на множество неоснователни твърдения, включително няколко лъжи относно ваксините срещу COVID-19 и неоснователна теория, че обществените лидери са „хипнотизирали“ обществото. 

Много от тези изявления вече са дискредитирани. Трябва да се отбележи, че д-р Малоун е един от двамата скорошни гости на JRE, които сравняват политиките на пандемията с Холокоста. Тези действия са не само неприемливи и обидни, но и опасни от гледна точка на медицината и културата.

Д-р Малоун беше спрян в социалните мрежи и от Twitter му наложиха бан. Робърт Малоун е американски вирусолог и имунолог. Работата му се фокусира върху технологията на иРНК, фармацевтичните продукти и изследванията за пренасочване на лекарства.

Той използва платформата на Роугън, за да коментира случващото се в момента по света. Видеото от неговото участие набра популярност в YouTube, които набързо изтриха епизода от платформата си.

Какво е вашето мнение по темата ?


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес