Зареждане

Треньорът на Paige VanZant обяснява решението си да я остави да се бие със счупена ръка

Треньорът на Paige VanZant обяснява решението си да я остави да се бие със счупена ръка
Публикувано на: Януари 17, 2018 в 09:29 ч
 
Сензацията в категория муха, Paige VanZant си счупи ръката, опитвайки се да удари Jessica Rose-Clark в срещата им по време на UFC Fight Night 124, което се състоя през изминалия уикенд.

Мнозина обаче поставиха под въпрос решението на треньора ѝ да я остави да продължи да се бие въпреки травмата.

"Карах я да бяга от клинча и да държи дистанция, за да използва кикбокс уменията си. Не чувстваше болка, затова сметнах, че не е нещо, което да я спре. Не съм се замислял дори да хвърлям кърпата. След срещата видяхме резултатите от рентгена и ѝ се извиних за решението, но тя ме подкрепи, че съм постъпил правилно, защото искала да продължи да се бие. Щеше да бъде разочарована, ако бяхме прекъснали срещата. Тогава не я питах дали иска да се откаже, защото щеше да се обезкуражи. Решението беше изцяло мое и щях да поема отговорността, ако нещо по-сериозно се беше случило. Това, което е важно обаче е мнението ѝ по въпроса и тя е щастлива с преценката ми. Важното за мен е, че съм постъпил правилно."

Засега няма медицински резултати, но се очаква VanZant да се завърне в клетката още в тази година - зависи на каква операция ще трябва да се подложи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес