Зареждане

Томпсън: Бутането на Хамзат Чимаев е шамар за останалите бойци

Томпсън: Бутането на Хамзат Чимаев е шамар за останалите бойци
Публикувано на: Декември 15, 2020 в 06:00 ч
Бившият претендент за титлата в полусредна категория Стивън Томпсън не е доволен от специалното отношение на UFC към Хамзат Чимаев. Само за няколко месеца в организацията "Borz" успя да спечели сърцето на Дейна Уайт, след като спечели 3 битки в рамките на 66 дни. Това го вкара в топ 15 на полусредна категория и му спечели битка с Леон Едуардс, който е номер 3 в ранглистата.

Двамата ще се бият следващия месец, а победителя почти сигурно ще получи шанс за титлата. 26-годишния чеченец е уверен в качествата си и е еднакво добър в стойка и на земята. Даниел Кормие не спира да го хвали и се изхвърли, че Чимаев щял да бъде двоен шампион в края на 2021 година.

Не е ясно какво крие бъдещето за този боец, но Томпсън не е фен на това, че от UFC не спират да го бутат. Стивън е бесен, защото това било шамар за всички, които работят здраво в категорията. Ето какво сподели Томпсън за Чимаев:

Мисля, че Хамзат Чимаев е номер 15 в ранглистата на полусредна категория, в което няма смисъл. Знам, че той има 1 победа в полусредна категория над Маккий, който е в серия от загуби и се бие в лека категория. Няма смисъл в това, защото той пререди момчета, които здраво се трудят за своите позиции. 

Боец, който е номер 15 получи битка с номер 3 в категорията и това е смешно. Аз се преборих с убийци, за да стигна в топа на категорията и Леон също го направи. Едуардс трябваше да победи 8 бойци, за да влезе в топ 3. Аз също се бих с корави бойци, а това момче Чимаев просто пререди останалите. 

Мисля, че това е шамар за всички, които си скъсаха задниците от работа. Мисля, че ще му дадат шанс за титлата при победа над Леон. Това е моята прогноза. Замислих се за това и ми стана ясно. 

Хабиб се оттегля, а Чимаев е пободен на него и трябва да задоволят този пазар след оттеглянето на Нурмагомедов. Има логика в това, че от UFC бутат Чимаев. 

Съгласни ли сте с Томпсън ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес