Зареждане

Терънс Крауфорд е готов да покаже защо е 'най-добрият боксьор на планетата'

Терънс Крауфорд е готов да покаже защо е 'най-добрият боксьор на планетата'
Публикувано на: Юли 31, 2024 в 18:00 ч
Терънс Крауфорд е готов да напомни защо е начело на класацията, когато в събота се изправи срещу шампиона на WBA в средна категория Израил Мадримов.

Двамата се срещат на стадион BMO в Лос Анджелис на 3 август, а Крауфорд (40-0, 31 нокаута) се стреми да стане световен шампион в четири категории в първия си двубой, откакто обедини титлата в полусредна категория по впечатляващ начин срещу Ерол Спенс през юли миналата година.

Оглавявайки първата карта на Riyadh Season на американска земя този уикенд, Крауфорд смяташе, че реваншът със Спенс ще се състои, но впоследствие реши да тръгне в друга посока.

"По някаква причина това не се случи, така че трябваше да продължа напред с кариерата си", каза Крауфорд пред Matchroom. "Крайната цел беше да се опитам да получа мач с Канело. Това не се случи, така че се насочихме към следващото най-добро нещо.

"Исках да се бия с Чарло, той напусна, така че имам възможност да се бия с когото и да е за световната титла. Израел Мадримов е невероятен боец. Той е с баланс 10-0 и вече е световен шампион. Той е силен и опасен боец. Мисля, че ще бъде вълнуваща битка.

"Мисля, че той е много силен. Мисля, че е неуловим, може да се боксира, да се бие, да се движи, да поема удари и това прави битката страхотна. Знам, че той ще тренира усилено. Знам, че треньорите му ще го тренират, за да бъде най-добрият, който може да бъде, и че в нощта на боя ще се опита да направи всичко, за да ме измести от първото място, въпреки че е шампион.

"Той иска това, което имам аз, а това е признанието, похвалите, мястото в класацията на килограмите. Той иска да бъде на върха на света като мен. Той ще бъде изпълнен с толкова много енергия, за да докаже на света, че мястото му е на ринга с най-добрите бойци. Смятам Израел за най-добрия боксьор в дивизията в момента. Така че защо да не се насоча към най-добрия боксьор в дивизията, и то веднага?

"Що се отнася до мен самия, аз вече съм бил тук. Това не е нищо ново. Знам как да се справям с подобни неща. Знам как да се бия с такъв тип бойци, които имат какво да доказват. Дойде ли нощта на боя, ще покажа на света веднъж завинаги, за пореден път, защо съм най-добрият боец на планетата."

Крауфорд казва, че е изключително впечатлен от визията на Турки Алалшик за бокса и че звездата от Омаха си партнира с Riyadh Season за дебютното си начинание в САЩ.

"Много съм развълнуван, че ще бъда хедлайнер на първата карта на Негово превъзходителство Турки Алалшик в САЩ", казва Крауфорд. "Много съм развълнуван от първото голямо събитие, което идва в Америка. Да бъда хедлайнер на събитието е голяма чест. Това ще бъде огромно събитие. Има многобройни участници и аз съм просто щастлив, че ще бъда част от тях.

"В днешно време това е една от най-добрите подгряващи файткарти, които са били съставяни. Почти шест двубоя от програмата могат да бъдат основни събития. При това положение всички те, събрани в една карта, са благословия. Говоря с Негово превъзходителство от години. Сега е точният момент да си партнираме и да направим голямо събитие. Сигурен съм, че това ще бъде голямо събитие."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес