Зареждане

Тактаров към Чимаев: Още няколко такива битки и приключваш

Тактаров към Чимаев: Още няколко такива битки и приключваш
Публикувано на: Април 12, 2022 в 02:00 ч
Руската ММА легенда Олег Тактаров, който успя да спечели турнира на UFC 6 през 1995 година има съвет към Хазмат Чимаев.

Миналия уикенд във Флорида Чимаев успя да победи Гилбърт Бърнс с решение в кървава битка. В една битка Чимаев пое повече значителни удари, отколкото е поемал в цялата си кариера. "Borz" увеличи серията си на 11-0 в ММА и сега ще влезе в топ 3 на категорията.

Бруталните битки са радост за феновете, но много лошо нещо за бойците. Тактаров знае това от личен опит и в интервю за руските медии сподели:

"Велика победа за Хамзат Чимаев. Ако битката продължи пет рунда, а не три, тогава тактически всичко може да се изгради по различен начин. Може да е по-малко травматично. 

Струва ми се, че именно в пет рундови двубои Хамзат ще покаже най-добрите си качества. Трудно е човек да се възстанови след такава битка. Чимаев пое много удари в главата. 

Няколко такива битки - и вече не си боец. Веднъж в кариерата това може да се случи. Забелязахте ли, че в третия рунд Хамзат изобщо не показа, че е уморен ? 

Той се държеше така, сякаш нищо не се е случило. Това е много важно, защото съперникът се разпада, когато види нещо такова."

Съгласни ли сте ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес