Зареждане

Стърлинг отказа реванш с Пьотр Ян, защото ще се оперира

Стърлинг отказа реванш с Пьотр Ян, защото ще се оперира
Публикувано на: Април 9, 2021 в 13:51 ч
Алджамейн Стърлинг вероятно ще е аут до края на 2021 година. 31-годишния шампион на UFC в категория петел се е сетил, че трябва да се подложи на операция заради проблем, който има от 10 години. В началото на март Стърлинг влезе в клетката с Пьотр Ян и уверено вървеше към загуба.

Ян успя да го доминира във всеки аспект на битката, но направи много голяма грешка. Ян вкара непозволен удар с коляно на Стърлинг, който не можа да продължи и така спечели титлата с дисквалификация.

Вълна от омраза записа шампиона от САЩ, но той не се трогна и гордо позира с титлата си. От UFC му предложили реванш, но Алджамейн е избрал да се оперира и загатна, че ще е аут до 2022 година. Ето какво сподели той:

Малко съм размазан и имам проблеми с връзки от преди 10 години. С всеки следващ лагер нещата ставаха по-зле. Сега съм в положение, в което операцията е вариант. Мускулите в едната ми ръка отслабват. Ако това по някакво чудо не се оправи, тогава не виждам друг вариант, освен операцията. 

Щетите, които поех в битката с Пьотр Ян бяха перфектната буря. Сега се намирам в това положение. След операцията ще трябва да почивам около 9 месеца, а чак след това да тренирам на високо ниво. Ще трябва да ми сложат изкуствен диск в грабначния стълб. 

Мисля, че няколко момчета са минавали през нещо такова. Крис Уайдман е един от тях. Ал Джубан също и мисля, че и Тристан Конъли има такъв. От UFC ме помолиха да направя ревашн с Ян на 15-ти май. Трябваше да отклоня тази оферта.

Ако Стърлинг отсъства цялата 2021 година, тогава UFC ще създадат временна титла. Нарочно ли Стърлинг бави реванш с Пьотр Ян ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес