Зареждане

Сонен сподели кой е можел да победи Хабиб

Сонен сподели кой е можел да победи Хабиб
Публикувано на: Февруари 23, 2022 в 00:00 ч
Хабиб Нурмагомедов се оттегли със статистика 29-0 от ММА, прегазвайки опонентите си, но Чаел Сонен смята, че е имало един боец в леката категория, който е можел да нанесе поражение в кариерата на дагестанеца.

Бившият шампион в леката категория приключи спортната си кариера, доминирайки убедително над опонентите си, като почти няма загубен рунд.

Ветеранът Чаел Сонен обаче смята, че познава човек, който е можел сериозно да застраши шампиона.

"Винаги хората са ме питали има ли някой, който може да победи Хабиб. Кой може да го спре?

Честно казано имаме такъв човек. Той беше 11-0, национален шампион по борба и никой не е успявал да го събори. Той е събарял всички."

Сонен говори за Гергор Гилеспи. Според Сонен, уменията на Гилеспи в борбата и неговата издръжливост, са можели да затруднят максимално Хабиб.

 
"Хабиб често налагаше по-високо темпо, от това което опонетът му можеше да издържи. Но Гергор изгради цялата си кариера изморявайки  опонентите си. Мнението ми за него е много високо."

Гилеспи обаче за съжаление не се изправи срещу Хабиб в Октагона. Непобеденият боец получи първата и единствена загуба в кариерата си от Кевин Лий през 2019-та. Тя беше с нокаут, така че на земя "The Gift" остава непобеден, също както Хабиб. И до днес никой не е успял да го пребори.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес