Зареждане

След победата над 'Venom' Иън Гари се прицели в Шавкат Рахмонов

След победата над 'Venom' Иън Гари се прицели в Шавкат Рахмонов
Публикувано на: Юни 30, 2024 в 14:29 ч
След като достигна 15-0 с добро представяне срещу "MVP" на UFC 303, Ян Мачадо Гари се е прицелил в Шавкат Рахмонов.

Гари се завърна в октагона в събота вечер и постигна победа с единодушно решение над Майкъл "Venom" Пейдж в откриващата битка на главната карта на вечерта. В продължение на три рунда Гари изпълняваше перфектен план за игра, с който до голяма степен задушаваше неортодоксалния стил на удари на Page и нанесе на "Venom" едва третата загуба в кариерата му от 14 години насам. 

Като се има предвид, че Пейдж се намираше седем места под "Future" в ранглистата в полусредна категория, не е ясно какво влияние, ако изобщо има такова, ще окаже победата на Гари върху позицията му в дивизията. Независимо от това, ирландецът е готов за още една стъпка нагоре. 

"Ще си поговоря с Хънтър Кембъл и Дана Уайт, за да разберем какво следва", заяви Гари на пресконференцията след двубоя. "Има някои големи имена, има някои страхотни мачове. Този Шавкат, 18-0, непобеден. С удоволствие бих се захванал с него. Тренирал съм с него. Имам само уважение към него, но искам да бъда първият, който ще му отнеме "О", и знам, че мога да го направя. Току-що победих най-бързия човек в дивизията, освен мен, що се отнася до ударите и уменията, така че знам, че мога да го направя.

"Що се отнася до граплинга, видяхме израстването, което имам. Развълнуван съм да изляза и да го докажа срещу някой като него."

Подходяща ли е битката на Ян Мачадо Гари с Шавкат Рахмонов?

Шавкат Рахмонов е с перфектна статистика 18-0 в кариерата си в смесените бойни изкуства, като шест от тези победи са в октагона. Може би още по-впечатляващ е неговият 100-процентов успех в завършванията, включващ осем нокаута и 10 предавания. 

Последната изява на Рахмонов беше на UFC 296 през декември, където той постигна задушаване във втория рунд срещу Стивън "Wonderboy" Томпсън. 

Това изведе "Nomad" на трето място в ранглистата в полусредна категория, като единствените двама бойци над него са Белал Мохамед и бившият шампион Камару Усман.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес