Зареждане

Ще успее ли дю Плеси да докаже, че е по-голям африканец от Адесаня ?

Ще успее ли дю Плеси да докаже, че е по-голям африканец от Адесаня ?
Публикувано на: Юли 7, 2023 в 02:00 ч
Дрикус дю Плеси е сигурен, че UFC все още не са имали истински шампиони от Африка.

Този уикенд в Лас Вегас (САЩ) ще се проведе турнирът UFC 290, който трябва да представи нов претендент в средна категория, където доминира Израел Адесаня. С претендентите е толкова зле, че вероятно новозеландецът ще трябва да се бие с Робърт Уитакър за трети път.

Това може да бъде предотвратено от Дрикус дю Плеси, който бързо се изкачи в топ 5 (може би поради факта, че спешно се изискваше ново име). На представителят на Южна Африка не се вярва преди битката с Уитакър, особено от букмейкърите и експертите.

Причината е проста - проблемите с издръжливостта на африканеца и нивото на опозиция в лицето на Уитакър. По-рано тази година дю Плеси успя да вбеси Адесаня, защото се обяви за истински африканец. Адесаня не бил такъв, защото от години не живее в Африка.

„Тези колани отивали ли са някога в Африка? Доколкото знам, били са в Америка и Нова Зеландия. Ще занеса колана в Африка. Аз съм африканец, който се бие в UFC. 

Аз и Камерън Сайман дишаме африкански въздух. Събуждаме се в Африка всеки ден, тренираме в Африка, родени сме в Африка, израснали сме в Африка, все още живеем в Африка. 

Той постоянно нарича себе си киви, китаец, нигериец. Той е роден в Африка и е африканец, но не живее тук. Това е мястото, където се крие нашата разлика.“, каза Дрикус.

Позицията на дю Плеси изглежда убедителна. Като боец той е продукт на Африка, дори е бил шампион в местна промоция.

На този факт можете да се изгради популяризиране на битката между тях. Сега обаче дю Плеси трябва да се справи с Уитакър, а след това да се доказва като африканец.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес